KINEZI POTVRDILI Ruski lovac ozbiljna pretnja po Ameriku, stavljena tačka na dominaciju Vašingtona
Foto: Printscreen

Kineski portal "Sina" pisao je o pojavi ruskog lovca Su-57, kojim je zaustavljena dominacija Vašingtona u sferi visokotehnoloških lovaca pete generacije, što može predstavljati ozbiljnu pretnju za Amerikance.

U tekstu se navodi da je ranije jedinica aviona VFC-12 američke mornarice dobila boju koja se potpuno poklapa sa izgledom ruskih borbenih vozila.

-Njihov glavni zadatak je kopiranje neprijateljske taktike tokom vežbi. To je prvi put da SAD posvećuju posebnu pažnju lovcu pete generacije druge zemlje - navodi se u članku.

Prema mišljenju autora, to ukazuje na ozbiljne zabrinutosti među američkim vojnim rukovodstvom u vezi sa ruskim avionom Su-57. U članku se ističe da su glavne prednosti aviona Su-57 tehnička opremljenost i ekonomičnost.

Takođe, velika je zainteresovanost za ovog lovca na međunarodnom tržištu. Primera radi, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan govorio je o nameri da kupi te avione, a pored toga, primećeno je interesovanje Indije i zemalja jugoistočne Azije.

Su-57 je ruski višenamenski lovac pete generacije, a namenjen je za uništavanje svih vrsta vazdušnih ciljeva, uništavanje kopnenih i površinskih ciljeva sa prevazilaženjem sistema PVO, nadgledanje vazdušnog prostora na velikoj udaljenosti od baze i uništavanje kontrolnog sistema za vazduhoplovne operacije protivnika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading