NOVI SUKOBI U NAGORNO-KARABAHU U paljbi ubijen civil, troje je ranjeno
Alo/ Ilustracija

- Nacionalna bezbednosna služba Artsaha (jermenski naziv za Nagorno-Narabah) dobila je izveštaj da su oko 15.00 po lokalnom vremenu građevinci koji su radili na vodovodnoj cevi u blizini grada Šuša bili pod paljbom granata sa azerbejdžanske strane. Kao rezultat, jedna osoba je ubijena, a tri su ranjene, navodi se u izveštaju - prenosi agencija TASS.

Obnovljeni sukobi između Azerbejdžana i Jermenije počeli su 27. septembra, kada je došlo do intenzivnih sukoba na teritoriji oko koje se spore dve zemlje.

Najviši politički predstavnici Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan su 9. novembra prošle godine potpisali zajedničku izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Prema dokumentu, azerbejdžanska i jermenska strana su se zaustavili na položajima koje su držali, a ruski mirovnjaci su raspoređeni duž linije razdvajanja u Nagorno Karabahu i duž koridora Lačin, koji povezuzje Jermeniju sa enklavom radi vršenja kontrole prekida oružanih sukoba, podseća TASS.

Osim toga, nekoliko okruga je došlo pod kontrolu Bakua.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading