DEČAK U MAROKU TRI DANA ZAGLAVLJEN U BUNARU DUBOKOM 32 METARA Filmska akcija spasavanja još traje
EPA/JALAL MORCHIDI

Spasioci su naveli da su uspeli da mu dostave kiseonik i vodu i da su dobili odgovor od njega.

Dečakova majka Vasima Harčič rekla je za lokalnu televiziju da se moli da on bude spasen, živ i bezbedan.

Kalid Agoram, dečakov otac, kazao je drugoj lokalnoj televiziji da je u utorak satima tražio sina pre nego što je otkrio da je pao u bunar.

Spasioci su upotrebili konopac da dostave dečaku cev sa kiseonikom i vodu, ali nisu uspeli da dođu do rupe u kojoj je zarobljen. Upotrebljena je i kamera kako bi pokušali da ga nadgledaju, navodi zvanična novinska agencija Maroka MAP.

Iskoristili su pet buldožera da iskopaju rupu paralelnu sa bunarom u pokušaju da dođu do dečaka po imenu Rajan, prenosi MAP. Lokalni zvaničnici rekli su da su spasioci do sada iskopali 19 metara.

"Uspeo sam da razgovaram sa detetom i pitao sam da li me čuje. Dobili smo odgovor. Sačekao sam minut i video da je počeo da koristi kiseonik", rekao je volonter Crvenog polumeseca Imad Fahmi za 2M.

Medicinsko osoblje je na licu mesta kako bi pomoglo dečaku, a helikopter je u pripravnosti da ga preveze do najbliže bolnice.

Portparol vlade Mustafa Bajtas rekao je da vlada pomno prati situaciju, proučavajući različite načine da se pomogne spasavanju deteta.

Hiljade Marokanaca je na društvenim mrežama izrazilo saosećanje sa dečakom i njegovom porodicom uz haštag #saverayan.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading