SVE ZBOG UKRAJINSKE KRIZE Jedan od najbogatijih Rusa, vlasnik evropskog velikana, izgubio 600 miliona evra za tri nedelje
Shutterstock/Tomas Stehlik

Investitori su pobegli iz Evraza, čeličanske i rudarske grupe koja je na londonskoj berzi, u kojoj je on najveći akcionar, jer strahuju od posledica ako izbije vojni sukob. U petak uveče, Forin ofis je savetovao državljane Velike Britanije da napuste Ukrajinu.

Abramovič, koji je vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, primetio je da je vrednost njegovog udela u Evrazu pala za 600 miliona evra u poslednje tri nedelje. Investitori strahuju da bi invazija na Ukrajinu mogla da izazove međunarodne odmazde za ruske kompanije, uključujući potencijalne sankcije.

SVE ZBOG UKRAJINSKE KRIZE Jedan od najbogatijih Rusa, vlasnik evropskog velikana, izgubio 600 miliona evra za tri nedelje

EPA/ANDY RAIN

 

 

"Investitori su odlučili da postoji rizik koji ne žele zbog tenzija između Rusije i Ukrajine. Zabrinuti su i zbog mogućih sankcija, ali i poremećaj izvoza", rekao je analitičar Nil Vilson.

Bogatstvo Evraza i Polimetala poslednjih nedelja je u oštrom kontrastu sa drugim rudarskim akcijama kao što su Rio Tinto i Anglo American, koje su prošle nedelje završile na rekordnom nivou.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading