RASTE BROJ LJUDI NA PROTESTIMA U KANADI Vlasti sve nervoznije i nervoznije
Foto: Printscreen/Tviter

Kanadska policija, nakon što je ubedila demonstrante da odstupe sa mosta Ambasador, na kojem su blokirali saobraćaj, postavila je betonske barikade duž autoputa.

Demonstranti su se, međutim, ponovo okupili u još većem broju i opet blokirali pristup granici sa kanadske strane. Oko 180 osoba ostalo je na putu tokom noći na ledenoj temperaturi.

 

 

Policija je jutros počela sa hapšenjima preostalih demonstranata koji su blokirali deo puta u neposrednoj blizini mosta.

Oko 4.000 demonstranta paralisalo je centar grada Otava gde je policija uspostavila zajednički komandni centar zajedno sa policijom Ontarija i Kraljevskom kanadskom konjičkom policijom. U gradu se tokom vikenda povećao broj demonstranata protiv vakcinskih ogrničenja, koji tu kampuju od kraja januara.

 

 

Gradonačelnik Otave je u petak proglasio vanredno stanje koje vlastima omogućuje izricanje novčanih i zatvorskih kazni osobama koje nastavljaju ilegalnu blokadu puteva i mostova posle 19.00 sati.

Demonstranti, koji su ranije parkirali stotine kamiona ispred zgrade parlamenta, kao odgovor na odluke vlasti, postavili su i prenosive toalete ispred kabineta kanadskog premijera Džastina Truda.

 

 

Protesti na mostu i u Otavi nazvani "Konvoj slobode" inspirisali su slične demonstracije u Francuskoj, Novom Zelandu i Holandiji a očekuju se i u SAD.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading