NOVE MEDIJSKE BLOKADE ZA RUSIJU Instagram blokirao kanal RT u 27 evropskih zemalja
Foto: Shutterstock

Kanal RT je objavio kopiju pisma Instagrama u kojem se navodi u kojim sve zemljama je RT blokiran.

To su Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Grčka, Irska, Italija, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Holandija, Poljska, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Ceška, Kipar i Malta, prenosi TAS S.

Kompanija „Gugl“ odlučila je da blokira Jutjub kanale povezane sa televizijom RT i agen cijom Sputnjik u Evropi, javljeno je jutros.

„Zbog rata koji je u toku u Ukrajini odmah blokiramo Jutjub kanale u celoj Evropi povezane sa RT i Sputnjikom. Biće potrebno vreme da naši sistemi ovo u potpunosti realizuju“, saopštila je evropska kancelarija „Gugla“ na Tviteru.

Blokiran je i Jutjub kanal Sputnjika Srbija, a kolege iz evropskih redakcija potvrđuju da su i njihovi Jutjub kanali blokirani.

Ovaj potez usledio je nakon najave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da Evropska unija namerava da zabrani ruske medije u državnom vlasništvu, uključujući Sputnjik, RT i njihove filijale, u okviru novih sankcija uvedenih Rusiji u vreme njene vojne operacije u Ukrajini.

U ponedeljak je Instagram, Meta (ranije Fejsbuk), ograničio pristup novinskoj agenciji Sputnjik i RT-u širom Evropske unije.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Neocekivano

01.03.2022 19:35

Svi ce se iznenaditi sta ce se desiti ovima sto blokiraju Rusiju. Ne bih im bila u kozi.