POJAVILA SE FOTOGRAFIJA IZ PUTINOVOG KABINETA Ruski predsednik uslikan sa Marijom (FOTO)
foto: pinterest.com

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin u svom kabinetu obavio je razgovor sa komesarom za prava deteta Marijom Belovom. Tom prilikom istakao je da su izrađeni predlozi kako da dodatno pojačaju rad u pravima deteta. Tokom ovog razgovora, napravljena je i fotografija koja je objavljena na zvaničnom Tviter profilu predsednika Rusije.

 

Detalje razgovora možete pročitati u nastavku:

Komesar za prava deteta Marija Lvova-Belova: Danas bih želela da razgovaram o tri stvari. Prvo bih želela da govorim o aktuelnoj agendi u vezi sa porodicama i decom koja su evakuisana iz Donbasa. Drugo, želela bih da se ukratko zadržim na našim dostignućima u protekla četiri meseca i da sa vama kao svojim neposrednim pretpostavljenim koordiniram strateške aspekte našeg rada. Znam da imamo vrlo malo vremena i zato ću se zadržati na suštini.

Marija Lvova-Belova: Što se tiče evakuisanih stanovnika i porodica sa decom, relevantni poverenici su se pridružili naporima. Tražio sam od Ministarstva za vanredne situacije da ih ima u sklopu regionalnog štaba. Oni su sada aktivno uključeni u smeštaj ovih ljudi, prate situaciju i rade na ispunjavanju pojedinačnih zahteva.

POJAVILA SE FOTOGRAFIJA IZ PUTINOVOG KABINETA Ruski predsednik uslikan sa Marijom (FOTO)

Profimedia

 

 

Vladimir Putin: Govorite o regionalnim komesarima?

Marija Lvova-Belova: Da, o regionalnim komesarima.

Putin: Održavam redovne video konferencije, a kolege se pridružuju sa raznih lokacija, uključujući železničke stanice i skloništa. Oni odgovaraju na pojedinačne zahteve, kao što su kupovina naočara za nekoga ili pružanje medicinske pomoći. Ovo je jedan aspekt našeg rada.

Marija Lvova-Belova: Imam pitanje o kojem sam želela da razgovaram sa vama, gospodine predsedniče. Imamo 1.090 pristiglih siročadi iz raznih ustanova za brigu o deci. Naravno, Rusi imaju velika srca i već čekaju u redovima da se brinu o ovoj deci. Šta misliš…

Vladimir Putin: Vrlo dobro.

Marija Lvova-Belova: Ako mi dozvolite, želela bih da nastavim ovim putem. Već smo sastavili registar za one koji imaju dokumenta. Neki bi mogli da budu smešteni u privremeni smeštaj, dok bi oni sa ruskim državljanstvom mogli da se nastanu za stalno.

POJAVILA SE FOTOGRAFIJA IZ PUTINOVOG KABINETA Ruski predsednik uslikan sa Marijom (FOTO)

Profimedia

 

 

Vladimir Putin: Zašto samo oni sa ruskim državljanstvom? Ovo mora da važi bez obzira na njihovo državljanstvo.

Marija Lvova-Belova: Ovde postoje neke pravne opomene koje treba rešiti.

Vladimir Putin: Samo mi recite šta su to i radićemo na uklanjanju ovih barijera. Suočeni smo sa hitnim slučajem. Verujem da se moramo fokusirati na interese dece pre nego da razmišljamo o birokratiji.

Marija Lvova-Belova: Naravno.

Vladimir Putin: Recite nam o svojim predlozima, a mi ćemo u skladu sa tim izmeniti zakone. Tražićemo od Državne dume da uradi svoj posao, a siguran sam da će vas njeni članovi podržati.

POJAVILA SE FOTOGRAFIJA IZ PUTINOVOG KABINETA Ruski predsednik uslikan sa Marijom (FOTO)

Profimedia

 

 

Maria Lvova-Belova: Hvala vam puno.

Putin: Što se tiče mog rada, zamolio sam vas da mi date malo vremena da naučim konopce na ovoj poziciji i upoznam se o čemu se radi. Sada sam naučio konopce i uronio u sve ovo, pa dozvolite da podelim sa vama neke stvari za poneti. Što se tiče zahteva građana, dobili smo ih tri hiljade, na različite teme. Vredi napomenuti da se broj pritužbi na nedostatak mesta u školama smanjio šest puta. Ovo je značajno poboljšanje. Primite moju zahvalnost za ovo u ime svih porodica.

Marija Lvova-Belova: Odlučila sam da je u mom radu bitno da čujem šta deca imaju da kažu. Na kraju krajeva, mi radimo za njih, zar ne? Koji su njihovi snovi? Šta hoće?

Putin: Imamo Dečji javni savet, koji predstavlja decu iz svih regiona Rusije, pod okriljem saveznog predsedničkog komesara za prava deteta. Oni već vredno rade i pripremaju prvi nacionalni forum pod nazivom "Mi smo protiv maltretiranja". Proaktivni smo u obraćanju nevladinim organizacijama, posebno u svakodnevnom radu kada nam je potrebna njihova pomoć, ovde i sada. Pri Povereniku je uspostavljena roditeljska platforma sa vodećim roditeljskim organizacijama i udruženjima. Verujem da ova platforma može da se koristi za konstruktivnu interakciju sa roditeljskom zajednicom, što je važno.

POJAVILA SE FOTOGRAFIJA IZ PUTINOVOG KABINETA Ruski predsednik uslikan sa Marijom (FOTO)

Profimedia

 

Marija Lvova-Belova: Gospodine predsedniče, toliko o našim oblastima rada. Postoje brojni aktuelni problemi, ali smatram da nekima od njih treba dati prioritet kako bismo osigurali najbolji mogući ishod. Zbog toga smo zacrtali četiri strateška programa.

Vladimir Putin: Kao polaznu tačku, možete li ih navesti, molim vas? Marija Lvova-Belova: Da, naravno. Prvi program su ruski tinejdžeri. Ima veze sa svime što se tiče tinejdžera, uključujući i one iz rizičnih grupa. Program Deca u porodici usmeren je na prevenciju socijalnog siročeta i na oblike smeštaja za decu bez roditelja. Treći blok, Zemlja za decu, je o bezbednosti dece i kulturi brige i poštovanja dece, da naši ljudi shvate da ovde nema tuđe dece. I na kraju, Doživotna podrška je za decu sa smetnjama u razvoju i usmeravanje porodice, jer treba da znaju da možemo da pružimo kvalitetnu podršku i pomoć, da njihove porodice i deca imaju budućnost.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading