NORVEŠKI PREMIJER "Tražio sam od Putina..."
EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY

Kako je saopšteno iz kabineta norveškog premijera tema razgovora je bila Ukrajina.

"Tražio sam od predsednika da hitno okonča rat u Ukrajini, povuče ruske trupe i obezbedi humanitarni pristup", izjavio je Stere, a prenosi agencija Rojters.

"Imamo veoma ograničena očekivanja u vezi s tim šta bi se moglo postići, ali ništa ne bi trebalo da ostane neisprobano u situaciji u kojoj se sada nalazimo", dodao je norveški premijer.

Do telefonskog poziva došlo je na inicijativu Norveške nakon što je Stere o tome prvo razgovarao sa saveznicima u Evropi i Sjedinjenim Državama, saopštila je njegova kancelarija.

Norveška, članica NATO-a, deli granicu sa Rusijom na Arktiku.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Sax

31.03.2022 20:33

Obucavaju i sponzorisu teroriste da ubijaju ruske gradjane, onda kad odreaguju, naredjuju im da prestanu

Cicka

01.04.2022 06:54

Ko ne shvata ovu specijalnu vojnu operaciju Rusa taj je kriminalac ili je glup , zato neka poslusa sta je rekao gospodin Bokan pre neki dan bas u vezi svega ovog , usao je u srz celog problema Zemaljske kugle a a ne samo Ukrajine a koje je proizveo zna se ko , a to nije svakako Rusija, uvek sirota ispravlja krive Drine hocu reci kriminalce koji se zaigraju ali ih je pustala isuvise dugo da piruju , valjda je morala. Sada se mora sve postaviti onako kako treba a ne kao nasi da pustaju sve i ne reaguju na ocigledne kriminalce .