OGLASILA SE ŽENA ZAROBLJENOG PUTINOVOG KUMA Zahteva od Zelenskog da joj pusti muža, pa od Erdogana tražila samo jedno (VIDEO)
Foto: Facebook Printscreen/Youtube Printscreen

Supruga pritvorenog šefa političkog saveta ukrajinske partije „Opoziciona platforma – Za život“ Viktora Medvedčuka Oksana Marčenko zahtevala je da Vladimir Zelenski odmah oslobodi zamenika.

"Nema sumnje da je moj muž proganjan iz političkih razloga, suprotno zakonima Ukrajine i međunarodnom pravu. Njegov život bi trebao da bude van opasnosti. Čekam vaš odgovor", rekla je ona. Na Jutjubu je objavljen snimak njenog obraćanja.

Marčenko je istakao da Medvedčuk nije prekršio nijedan zakon Ukrajine i da nije napustio njenu teritoriju, da se uvek zalagao za mir, dijalog i harmoniju u zemlji. Ona je njegovo pritvaranje nazvala manifestacijom terorizma.

Supruga političara se za pomoć obratila i turskom predsedniku Tajipu Erdoganu.

"Veoma se plašim za Viktorov život. Imate veliki autoritet. Vas poštuju i slušaju. Molim vas, poštovani gospodine predsedniče, da svojim uticajem spasete i oslobodite mog supruga Viktora Medvedčuka", rekla je Marčenko.

Služba bezbednosti Ukrajine je u utorak prijavila privođenje Medvedčuka, čiji je nestanak krajem februara prijavilo ukrajinsko tužilaštvo. Kasnije je predsednik Vladimir Zelenski ponudio Rusiji da zameni političara za zarobljene Ukrajince.

Najnovije vesti iz Ukrajine čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading