RAT SE NASTAVLJA Na pomolu NOVA eskalacija u Siriji, drama na severu zemlje (FOTO/VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen/World Wide Video News

Pripadnici snaga bezbednosti SDF-a Asajš zauzeli su zgrade Uprave za finansije, Sindikata učitelja, Sirijske žitne fondacije, Revolucionarne omladinske unije, Kulturnog centra i obrazovnog kompleksa.

Dan ranije, SDF je rasporedio velika pojačanja oko dela Kamišlija koji drži vlada, gde su prisutne trupe Sirijske arapske armije (SAA) i Nacionalne odbrambene snage. SDF je navodno preduzeo slične mere oko vladine "bezbednosne zone" u srcu severoistočnog grada Hasake.

Sve ove mere imaju za cilj da izvrše pritisak na Damask da okonča opsadu koju je SAA nametnula u oblasti Šeik Maksud u gradu Alepu pod kontrolom SDF-a. Opsada je počela nekoliko nedelja ranije kao odgovor na navodni napad militanata koji se kriju u okrugu.

 

 

Rusija je u pregovorima i sa Damaskom i sa SDF-om da pronađe rešenje za trenutnu krizu. Nedavni potezi SDF-a, posebno u Kamišliju, neće pomoći ruskim naporima. SDF verovatno neće dalje eskalirati protiv Damaska. SAA i ruske snage štite teritoriju grupe u severnoj i severoistočnoj Siriji od turske vojske i njenih saveznika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading