GENERAL "TIGROVA" NA PRVOJ LINIJI FRONTA Elitna 25. divizija pretrpela prve gubitke, džihadisti se više ne kriju
Tviter printskrin

Sirijski novinski izvori su izvestili da su teroristi postavili zasedu za nekoliko jedinica koje su učestvovale u operaciji u različitim delovima centralnog regiona. Prema izvorima, zasede su rezultirale ljudskim i materijalnim gubicima.

Do sada su sirijski aktivisti identifikovali samo jednu žrtvu, brigadnog generala sirijske vojske Našvan Muhamada Saeda al-Sada.

SAA i njeni saveznici pokrenuli su operaciju velikih razmera u centralnom regionu 20. maja. Operacija ima za cilj da osigura ogromne delove regiona, od istočnog  Homsa pa sve do istočne oblasti Hame, južnog Alepa i južne Rake.

Elitna 25. divizija specijalnih snaga SAA, poznata i kao "Tigrove snage", predvodi operaciju. Poznati komandant divizije, brigadni general Suheil al-Hasan, trenutno je prisutan u centralnom regionu. Ruske vazdušno-kosmičke snage podržavaju operaciju gađajući borce, opremu i skrovišta ISIS-a širom centralnog regiona.

ISIS očigledno pokušava da se odupre SAA i njenim saveznicima umesto da se krije u udaljenim delovima centralnog regiona kao što je to činio ranije. Iako ova taktika može da nanese gubitke vladinim snagama, ona će sigurno iscrpiti ćelije terorističke grupe u regionu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading