ŠOK NAD ŠOKOVIMA Muškarac u kolicima prerušen u stariju ženu tortom izmazao portret Mona Lize u Luvru (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Ljubitelji umetnosti u muzeju Luvr u Parizu ostali su zapanjeni nakon što je „starica“ skočila iz svojih invalidskih kolica da namaže tortu preko slike Mona Lize.

Slike i snimci čuvene slike umrljane kremom torte postali su viralni na društvenim mrežama u nedelju.

Francuska "Marca" je objavila da je muškarac prerušen u stariju ženu u invalidskim kolicima skočio i bacio tortu na sliku, šokirajući posmatrače.

On je navodno pokušao da probije neprobojno staklo koje štiti rad Leonarda da Vinčija iz 16. veka u muzeju Luvr.

Prema rečima očevidaca, počinilac je bio muškarac u invalidskim kolicima koji je nosio periku. Odjednom je ustao i prišao slici. U početku je pokušao da uništi vitrinu. Kada to nije uspelo, bacio je tortu na platno i raširio je preko staklenog panela. Posipao je i ruže pre nego što ga je obezbeđenje oborilo na zemlju.

Snimak prikazuje tortu razmazanu po staklu iza kojeg je slika Mona Lize. Takođe je prikazano kako se počinilac obraća posetiocima na francuskom jeziku dok ga izvodi obezbeđenje.

Pozivajući se na jedan španski medij, "Pledge Times" je preneo da je, između ostalog, čovek vikao: „neki ljudi pokušavaju da unište zemlju, mislite na zemlju!“

Očevici su rekli da se muškarac prerušio u staricu i provozao se kroz muzej u invalidskim kolicima pre nego što je izvršio napad. Još uvek nije jasno šta je bio motiv čoveka i kako je prokrijumčario tortu u muzej.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Sax

30.05.2022 13:00

Kako god. Poznato je da se original cuva u trezoru. Ova slika koja je izlozena je jedna od najboljih kopija ikad napravljenih