DRŽAVLJANIN HRVATSKE RANJEN U BORBAMA UKRAJNI Sumnja se da je bio član "Azova"
Foto AP

Hrvatski državljanin se borio kao dragovoljac na ukrajinskoj strani i ima potpisan ugovor s Ukrajinom. Iz Ministarstva navode da je hrvatski državljanin nakon ranjavanja prevezen na bezbedno mesto, odakle će mu biti obezbeđen prevoz za Hrvatsku, gde će nastaviti lečenje u jednoj od zagrebačkih bolnica.
 

- Potvrđujemo informaciju o povređenom hrvatskom državljaninu u Ukrajini, koji je zajedničkim naporima Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva zdravlja sa ukrajinskim vlastima prevezen na sigurno odakle će mu biti obezbeđen nastavak puta za Hrvatsku gde će nastaviti lečenje - rekli su iz Ministarstva.

Hrvatski državljanin koji je ranjen u Ukrajini je stabilno i van životne opasnosti, potvrdio je Denis Šeler, koji je šest godina bio pripadnik puka Azov, a nedavno je iz Moskve optužen da je organizovao odlazak Hrvata u Ukrajinu.

 

DRŽAVLJANIN HRVATSKE RANJEN U BORBAMA UKRAJNI Sumnja se da je bio član

Foto: Shutterstock/Ilustracija: A.V.

 

- Ono što znam je da je lakše povređen. Ovo su mali geleri koji su ga pogodili. Hoda normalno i sve je u redu, ništa strašno. On je na putu za Zagreb gde će se oporavljati, a ranjen je na jugoistočnom ratištu pre desetak dana - rekao je on.

Međutim, pošto je reč o lakšim povredama, on će očigledno biti zbrinut u bolnici u Dubravi, ali će se tačne povrede znati nakon što ga pregledaju hrvatski lekari.

Opširnije o tome, možete pročitati ovde.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading