RUSIJA NEĆE BITI NIČIJI VAZAL Peskov odbrusio Amerikacima: Vodiće se oštriji dijalog sa Vašingtonom
EPA

„Jedini način je da se odustane od politike hegemonizma u svetskim poslovima i da se shvati da Rusija ne želi, ne može i neće biti ničiji vazal - u bilo kom smislu te reči. I tada će sazreti ideja da se sa Rusijom može razgovarati samo na osnovu uzajamne koristi, uzajamnog poštovanja i onda će doći vreme za planiranje sledećih kontakata“, rekao je on.

Politički i ekonomski rat sa Rusijom nema budućnost

Portparol Kremlja je naveo da ratovanje sa Rusijom i u političkom i ekonomskom smislu nema budućnost, a pokušaji da se Rusija uguši sankcijama su osuđeni na propast. On je naglasio da sankcije stvaraju probleme i Rusiji i onima koji ih uvode i da SAD nisu uvodile tako oštre sankcije još od perioda Hladnog rata.

„To je zaista tako. Prvo, takve sankcije se nisu primenjivale još od perioda Hladnog rata, a drugo, nisu se uvodile ni jednoj zemlji na svetu“, rekao je Peskov.

RUSIJA NEĆE BITI NIČIJI VAZAL Peskov odbrusio Amerikacima: Vodiće se oštriji dijalog sa Vašingtonom

Printscreen

 

Dodao je da se Rusija susrela sa neviđenim ekonomskim ratom i nezapamćenim pokušajima da se izoluje i naglasio da razgovori Rusije i SAD neće biti isti, kao i da će sada Moskva sa Vašingtonom voditi oštriji dijalog.

Podsetimo, u Ženevi je pre godinu dana održan samit predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD Džozefa Bajden. Kako je ranije izjavio portparol Kremlja, trenutno dijalog ne postoji, a SAD su protiv Rusije uvele šest paketa sankcija.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading