NEMAČKA POTVRDILA: Dala predlog za dijalog Beograda i Prištine
Alo

Za prištinski list je iz Kancelarije za medije nemačke Vlade rečeno da Nemačka i Francuska u potpunosti podržavaju dijalog Beograda i Prištine, koji vodi specijalni izaslanik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak.

Počela mobilizacija radnika u Francuskoj - Alo.rs

Nemačka Vlada nije dala detalje o predlogu, o kojem je rekla da se razgovaralo poverljivo.

„Čvrsto smo uvereni da se politička pitanja koja se odnose na put pune normalizacije treba rešavati odlučnije i brže, kako ne bi bilo mesta za eskalaciju na terenu. Na nedavnim sastancima na visokom nivou, ovo je istaknuto i o predlozima za ovu svrhu se razgovaralo poverljivo. Ovi razgovori se nastavljaju”, rekli su iz Vlade Nemačke za prištinski list, preneo je Tanjug.

O ovoj inicijativi je prošle nedelje javno govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da je suština predloga Nemačke i Francuske o KiM da Srbija dopusti ulazak tzv. Kosova u sve međunarodne organizacije, i Ujedinjene nacije, a da bi Srbija za to, iako nije precizirano, dobila brži ulazak u Evropsku uniju, i verovatno značajne ekonomske koristi.

 

 

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da postoji francusko-nemačka inicijativa o dijalogu sa Beogradom kojom bi se dalo više ovlašćenja specijalnom predstavniku Lajčaku, ali prema njegovim rečima, to nije ništa konačno.      

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading