NATO U VELIKOM PROBLEMU? Ona je u stanju da potpuno uništi Njujork i Los Anđeles! A pritom ne znaju gde se krije (VIDEO)
Foto: Printscreen

Tokom meseca oktobra, SAD su dobile iz Rusije čak dve neprijatne vesti. Početkom oktobra ruska nuklearna podmornica K-329 „Belgorod" napustila je bazu i nestala negde u arktičkim vodama - verovatno u Karskom moru, ali je njena tačna lokacija bila nepoznata snagama NATO-a.

Zbog toga su se protivnici Rusije unervozili, jer je podmornica nosila šest super-torpeda „Posejdon" sposobnih da pređu razdaljinu od oko 10.000 km pod vodom i izazovu radioaktivni cunami koji bi mogao da uništi Njujork i Los Anđeles.

Druga neprijatna vest stigla je do Amerikanaca krajem oktobra. Rusija je obavestila SAD o planovima za izvođenje vežbi svojih strateških snaga - reč je o manevrima pod nazivom „Grom", koji su trajali od 26. do 29. oktobra.

Prema autorima Huanču Šibao, ruske vežbe nisu toliko uplašile SAD koliko nestanak podmornice u Karskom moru. Činjenica je da je „Grom" bio planiran, ali je iznenadni gubitak „Belgoroda" zaista uzbunio SAD i njihove saveznike.

- Ne tako davno, ruska nuklearna podmornica Belgorod iznenada je nestala, zbog čega je srce NATO-a potonulo - pišu autori Huanču Šibao.

Nakon „nestanka" ruske podmornice, NATO snage su odlučile da igraju na svoju kartu nuklearnog odvraćanja i takođe su izvele vežbe u kojima je učestvovalo 14 zemalja i 60 vojnih aviona. NATO je ove manevre izveo sa velikom pompom, nadajući se da će pokazati samopouzdanje. Ali kineski analitičari smatraju da su, zapravo zemlje Alijanse, a pre svega SAD, daleko od toga da su sigurne u svoje sposobnosti, nakon što su su izgubile Belgorod iz vida.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading