Moskva
Foto: EPA/EPA/ MAXIM SHIPENKOV / POOL

Agencije su sprovele istraživanje širom Rusije, koje je pokazalo da je većina građana te zemlje za proslavu Nove godine, iako je ratno stanje.

Više od polovine ispitanika (54%) je sigurno da ne treba da bude vatrometa i koncerta, dok 44% želi da ih zadrži.

81% ispitanika smatra da je neophodno održati novogodišnje praznike za decu u uobičajenom formatu. Još 15% glasalo je da ih zadrži u skromnijoj formi. Samo 3% ispitanika je bilo za napuštanje dečijih praznika. Još 1% učesnika je naveo da im je teško da odgovore.

70% ispitanika spremno je da generalno podrži svečano ukrašavanje gradova, pod uslovom da vlasti odbiju kupovinu nove rasvete i ukrasa.

Osim toga, Rusi su odobrili održavanje takvih svečanih uz Deda Mrazova i Snežane (94%), prikupljanje i slanje čestitki od porodica mobilisanih (87%) na liniju fronta, čestitke ranjenicima u bolnicama (87%) i dr.

Moskovske vlasti takođe sprovode sopstvenu anketu o tome kako dočekati Novu godinu u prestonici. Tokom onlajn glasanja predlaže se da se izabere: slaviti „kao prethodnih godina“, slaviti, ali bez masovnih svečanosti, ili uopšte ne ukrašavati grad za praznike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading