SNAŽAN SIGNAL GRAĐANIMA Zvaničnici EU pozdravili odluku da se Bosni i Hercegovini odobri status kandidata
Shutterstock

Zvaničnici Evropske unije (EU) pozdravili su danas odluku Evropskog saveta da Bosni i Hercegovini odobri status kandidata za članstvo u Uniji.

KAD NEMILOSRDNA INFLACIJA UZME MAHA U susednoj zemlji zbog učestalih krađa u radnjama morali da angažuju i obezbeđenje - krade se svašta, ali ove artikle narod najviše ''stavlja u džep!''

"Ovo je istorijska odluka. Budućnost BiH je u EU", napisao je na Tviteru evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Varheji.

 

 

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj naveo je da odluka da se BiH odobri status kandidat za pridruživanje bloku, potvrđuje da je njena budućnost u Uniji.

"Ovo je odluka za građane BiH. Politički lideri sada mogu da realizuju svoje ambicije kroz odlučne reforme", objavio je Borelj na Tviteru.

 

 

Oglasio se i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, koji je rekao da odobrenje statusa kandidata BiH šalje snažan signal građanima, ali i jasna očekivanja od novoizabranih zvaničnika da sprovedu reforme.

"Budućnost zapadnog Balkana je u EU. Čestitam", napisao je Mišel na Tviteru.

Lideri Evropske unije ranije danas su na redovnom decembarskom samitu u Briselu potvrdili kandidatski status za Bosnu i Hercegovinu.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading