OSLOBODIĆEMO EVROPU! Oglasio se Putin: U to nema sumnje, na ovaj ili ovaj način!
EPA

Evropa će pre ili kasnije povratiti izgubljeni suverenitet, ali za to će po svemu sudeći biti potrebno vreme, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin tokom susreta sa studentima.

SAD GA VIDIŠ, SAD GA NE VIDIŠ!" Milica Zavetnica, Boško Obradović, Miloš Jovanović i ostale “velike patriote”, pokazali svoje pravo lice!

"Naravno, doći će vreme, u to nema sumnje. Na ovaj ili onaj način, suverenitet će biti vraćen Evropi. Ali, po svemu sudeći, za to je potrebno još vremena", rekao je Putin.

U razgovoru sa studentima Lomonosovsog fakulteta u Moskvi Putin je ponovio da je cilj specijalne vojne operacije u Ukrajini da zaštiti ljude i zemlju od opasnosti koja preti da eskalira.

"Cilj je, kao što sam mnogo puta rekao, da zaštitimo ljude, pre svega, ali da zaštitimo i samu Rusiju od pretnji koje pokušavaju da stvore na teritorijama koje nam istorijski pripadaju. Mi to ne možemo da dozvolimo", rekao je Putin.

Govoreći o ukrajinskoj vojsci, Putin je naveo da protivnik nema nikakvog obzira, da je formirao kaznene odrede i da puca u leđa sopstvenim ljudima.

"Nažalost, neprijatelj ne vodi računa ni o čemu. Oni Svojim ljudima pucaju u leđa, čak su stvarali i kaznene odrede. Baš nedavno, pre nedelju dana, momci su nam rekli da su videli kako u jednom naselju neprijatelj ide napred, a iza njih njihovi pucaju na svakog ko krene nazad", rekao je predsednik Rusije i dodao da veruje da to čine ukrajinski nacionalisti, koji sami ne žele da budu na prvim linijama fronta.

Nećemo se odreći svetskih klasika

Rusija neće živeti bez svetske kulture, za razliku od Zapada koji "poništava" nasleđe Petra Čajkovskog, rekao je Putin tokom susreta sa studentima.

"Nikad nismo pomislili da ukinemo Betovena ili Baha, ili Vilijama Sidnija Portera, čuvenijeg kao O. Henrija, a naši neprijatelji su se dosetili da zabrane Čajkovskog. Neka, neka žive bez Čajkovskog, i bez Dostojevskog, i Tolstoja, a mi bez svetskih klasika nećemo", rekao je Putin.

Predsednik je na Dan ruskih studenata posetio zgradu fakulteta "Lomonosov", Inovacionog naučno-tehnološkog centra "Vorobjovi Gori" Moskovskog državnog univerziteta i razgovarao sa studentima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading