FAMILIJA I KOMŠIJE U ŠOKU ZBOG STRAŠNE VESTI IZ TURSKE Neopisiva tuga u srcu Šumadije
Foto: Alo/Alo!/Aleksandar Đorđević

Među više od 16.000 života koje su odneli katastrofalni potresi u Turskoj nažalost se našao i mali Robin, koji je živeo u gradu Iskenderunu koji je gotovo sravnjen sa zemljom. Dečakov stric Aleksa Pejković i baka Slobodanka iz kragujevačkog naselja Aerodrom u šoku su zbog tragedije koja ih je zadesila.

Kako je za Alo! rekao stric Aleksa, vest o smrti bratanca ih je uništila. Telefon ne prestaje da zvoni, a pozivi im stižu sa svih strana - od rođaka, prijatelja, medija...

- Otvarate mi živu ranu. Brat mi nije odobrio da dajemo bilo kakve izjave, pa se mi toga pridržavamo - rekao je za Alo! Aleksa Pejković, brat Robinovog oca Igora.

FAMILIJA I KOMŠIJE U ŠOKU ZBOG STRAŠNE VESTI IZ TURSKE Neopisiva tuga u srcu Šumadije

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Samo je smogao snage da doda da je malog Robina opojao grčki sveštenik i da je sahranjen na pravoslavnom groblju u gradu Iskenderunu, gde je živeo sa majkom, s obzirom na to da je oca posao mašinskog inženjera u jednoj međunarodnoj kompaniji vodio po celom svetu, pa se za vreme tragedije zadesio u Meksiku. Robina su na večni počinak ispratili mama Sema i tata Igor, koji se hitno vratio kući kada je saznao za tragediju.

Najveća je tragedija kada strada dete

Komšinica Dobrila Vesić je upravo krenula da izjavi saučešče Pejkovićima.

- Velika je to tragedija. Pogotovo kad strada dete. Dečaka nisam viđala, znam samo iz priče da su se Igor, njegova supruga i dete sa rodbinom najčešće viđali na letovanju u Crnoj Gori. Ali, to što ga nismo viđali ne umanjuje bol za gubitkom mlade duše - kaže Dobrila i dodaje da je u velikom problemu dečakov stric Aleksa, koji pored toga što mora da se nađe bratu u najtežim trenucima pride bine i o bolesnoj majci, Robinovoj baki, koja je skrhana bolom za unukom i sve ovo veoma teško podnosi.

Dodao je kratko i da je stradalo ili povređeno i više dečakovih rođaka s majčine iz Turske, kao i da su od dečakovog oca Igora saznali da je Iskenderun razoren i da su oni koji su izbegli katastrofalni udar u vrlo teškom stanju.

I komšije Pejkovića su zanemele zbog tragične vesti. Kažu, teško je pronaći neku reč utehe, a na licima im se vidi da iskreno dele bol za malim Robinom, za koga mnogi znaju samo iz priča njegovih najbližih.

Podsetimo, spasioci su malog Robina našli u naručju majke Seme, koja je povređena i zbrinuta u bolnici. Nažalost, dečakove povrede su bile takve da je podlegao na mestu. Nije bilo spasa ni u zagrljaju majke, koja je pokušala da ga zaštiti rukama i telom.

Mašinski inženjer Igor Pejković upoznao je u Turskoj profesorku engleskog Semu iz Iskenderuna.

Mladi par je neko vreme živeo u Americi gde je 2014. godine rođen Robin. Posao ih je vratio u Tursku, ali je pre dve godine Igor otišao za Meksiko dok su supruga i dete ostali u Iskenderunu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading