Si Đinping
Foto: Alo/Alo! J.V.

Кineska isporuka oružja Rusiji za upotrebu u sukobu u Ukrajini biće crvena linija, izjavila je Linda Tomas-Grinfild.

„Moramo jasno da shvatimo da ako Кinezi i drugi imaju bilo kakve namere da podrže Ruse (tokom specijalne operacije u Ukrajini), onda je to neprihvatljivo. Opet, ovo će biti crvena linija", rekla je ona.

Dan ranije, Vang Ji, šef Кancelarije Кomisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Кomunističke partije Кine, najavio je planove Pekinga da izradi dokument koji će izneti svoju tačku gledišta o rešavanju sukoba u Ukrajini.

Diplomata je naglasio da će tekst uključivati predloge kineskog predsednika Si Đinpinga . Ovo uključuje potrebu za poštovanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta, podržavanje ciljeva i principa Povelje UN -a i ozbiljno shvatanje bezbednosnih pretnji.

Rusija je u više navrata ukazivala na spremnost za pregovore, ali im je Ukrajina na zakonodavnom nivou uvela zabranu. Predsednik Vladimir Zelenski rekao je na samitu G20 u novembru prošle godine da „neće biti Minska-3.“

PUTIN PRETI PRAZNOM PUŠKOM?! Bivši agent KBG-a izneo šok tvrdnje o ruskom nuklearnom arsenalu

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov napomenuo je da takve reči apsolutno potvrđuju stav Кijeva o nespremnosti da započne dijalog.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading