MILO IDE NA SVE ILI NIŠTA: Odlazeći predsednik Crne Gore udara iz svih oružja u finišu kampanje za drugi krug izbora
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Nekoliko dana uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Crnoj Gori, koji će biti održani 2. aprila, Milo Đukanović, lider DPS-a, u panici pokušava da blati Jakova Milatovića, kandidata Pokreta Evropa sad, izmišljajući aferu oko navodnog tajnog snimka i optužujući ga da „nastupa sa platforme velike Srbije“.

SKANDALOZAN TEKST

No, da krenemo iz početka. Crnogorski portal, koji je pod kontrolom Đukanovića, juče je objavio tekst: „Kompromitujući snimak Milatovića iz VAR sobe u rukama Beograda i Moskve“. U skandaloznom tekstu se navodi:  

„Kandidat Pokreta Evropa sad (PES) za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović i njegov štab uporno demantuju da je u VAR sobi u noći između 4 i 5. septembra 2021. rekao: ’Nije bitno ako pogine desetak Crnogoraca na Cetinju, bitno je da Joanikije bude ustoličen u Cetinjskom manastiru’. Diplomatski izvori Portala Aktuelno veoma dobro upućeni u prilike na Balkanu, međutim, tvrde da Milatović ne samo da je izgovorio tu rečenicu, već i da postoji njen snimak. A to znači da taj snimak može biti objavljen, pitanje je samo kad.“

MILO IDE NA SVE ILI NIŠTA: Odlazeći predsednik Crne Gore udara iz svih oružja u finišu kampanje za drugi krug izbora

Jakov Milatović / M. Jošida

 

I kao da ova brutalna i očigledno naručena izmišljotina nije bila dovoljna, blaćenje je nastavio i Milo Đukanović lično, koji je poručio da Milatović nastupa s platforme „velike Srbije“. On je, osvrnuvši se na prvi izborni krug, rekao da je većina njegovih protivkandidata nastupala s platforme „velike Srbije“.

PLATFORMA „VELIKE SRBIJE“

- To su nesumnjivo (Andrija) Mandić i (Goran) Danilović, koji to s ponosom ističu, ali koliko god pokušavali da se prikriju, to su i (Aleksa) Bečić i (Jakov) Milatović. To je svakome ko zagrebe malo ispod površine potpuno jasno. I jedan i drugi su poletarci SNP-a koji su na svakom raskršću kroz koje smo prolazili bili protiv Crne Gore. Njihov temelj je tamo, i nisu se oni mnogo odatle pomerili, ako su se uopšte pomerili - naveo je Đukanović na predizbornoj tribini u jednoj od bjelopoljskih mesnih zajednica.

Sve ovo jasno pokazuje da je lider DPS-a u ogromnoj panici, te da ovoga puta ide na sve ili ništa. Doduše, Đukanović ne može samo da izgubi izbore, već je po mišljenju upućenih u pitanju i gubitak imuniteta koji mu je preko potreban s obzirom na brojna nedela za koja se tereti.

Budući da je svima sada jasno da Đukanović nema granicu, postavlja se pitanje kakav nas izborni dan očekuje u nedelju, kada će biti održan drugi krug.

NE ŽALI PARE

Inače, kako Alo! saznaje, Milo Đukanović ne štedi pare te je odlučio da debelo plati glasove u drugom izbornom krugu.

- Dijaspora mu je jedini spas, a para ima, te je odlučio da svim glasačima iz dijaspore ponudi po 1.000 evra. U tu sumu su uključeni i troškovi puta, smeštaj i džeparac - objašnjavaju za naš list dobro obavešteni izvori iz vrha partije Mila Đukanovića. 

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović rekao je na konvenciji u Beranama da Milo Đukanović obilazi inostranstvo jer zna da ga Crna Gora neće glasati. Istakao je da Đukanović godinama Crnu Goru „drži zarobljenu - u tenzijama, prošlosti i pokušajima da nas posvađa“.

- A ja sam ovde, kako bih zajedno sa vama - ljubavlju, znanjem i radom poveo Crnu Goru napred, ka uspehu - rekao je Milatović.

 

Dobrosavljević: Matematika je na strani Jakova

Politički analitičar Vladimir Dobrosavljević je za Alo! poručio da očekuje miran izborni dan i istakao da matematika nije na strani Mila Đukanovića te da on u drugom krugu ne može ni uz prljavu kampanju niti uz glasove dijaspore da dobije više od 160.000 glasova.

- Atmosfera u Crnoj Gori je danas drugačija. Identitetski sukobi među građanima, koje je forsirao Đukanovićev DPS, nestali su. Nema više napetosti, to je sve počelo da se menja od 2020. godine, kada je Đukanović izgubio na parlamentarnim izborima - rekao je on, i istakao da trenutni predsednik Crne Gore više nema podršku Zapada.

- Tu podršku gubi još od 2017. godine, kada su počeli da „padaju“ prvi brodovi puni kokaina koji su plovili pod državnom zastavom. Milo je postao smetnja Zapadu, on je antireklama za principe za koje se te zemlje makar deklarativno zalažu. On je i u prvom izbornom krugu izgubio preko 20.000 glasova. Čak i uz svu kampanju i podršku građana iz dijaspore, ne može da osvoji preko 160.000 glasova. S druge strane, ostali kandidati su svoje birače pozvali da glasaju za Jakova Milatovića, te je jasno da on pobeđuje - zaključuje Dobrosavljević.  

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading