PUTIN ZARIO PRST U OKO ZAPADU "Uspeli smo!"
Foto: EPA/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

Putin je napomenuo da je Rusija uspela da uđe u novi ciklus ekonomskog rasta

Rad u operativnom i izuzetno intenzivnom režimu daje pozitivne rezultate, zabeležen je novi ciklus rasta ruske privrede, rekao je Vladimir Putin na sastanku Državnog saveta za industrijski razvoj pod sankcijama.

"Naravno, neću sve da nabrajam, ali ću samo naglasiti: to je bio rad u operativnom - generalno, mislim u zemlji - izuzetno napetom režimu. Već sada vidimo njegove pozitivne rezultate. Uspeli smo da uđemo u novi ciklus privrednog rasta. Danas ćemo, uzimajući u obzir dinamiku situacije, odrediti dalje korake u razvoju industrije“, rekao je Putin.

On je danas posetio fabriku železničkih mašina u Tuli.

Putin je podsetio na reči jednog od svojih sagovornika tokom posete.

„Ovde u preduzeću gde smo danas bili, jedan od rukovodilaca preduzeća je rekao divnu frazu. Rekao je: „Bili smo primorani da pređemo na supstituciju uvoza tamo, gde o tome ranije nismo razmišljali. „Ova fraza. – ključno je: „Mi smo prinuđeni.“ I zato mislim da nismo bili prinuđeni, to nikada ne bismo uradili“, dodao je ruski lider.

Ukazao je i na potrebu stvaranja „finansijskih preferencija i mera za podršku projektima koji imaju za cilj postizanje tehnološkog suvereniteta”. Posebno, kako je objasnio predsednik, Vlada treba da razmotri uvođenje poreskih olakšica za kupce domaće visokotehnološke opreme.

Pri tome, kako je primetio Putin, to treba učiniti „što je moguće transparentnije” da „te odluke nikako ne budu korumpirane i da se beneficije ne pružaju nekim našim, već onima kojima su zaista potrebne”.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading