PLENKOVIĆ ŠEF NATO-a? "On živi za to da se negde preparkira"
Alo

Osvrnuo se, između ostalog na navode da je predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković ozbiljan kandidat za generalnog sekretara NATO-a, o čemu su pisala dva švedska lista.

„Sutra će Bjelovarac objaviti da je Banožić kandidat za šefa NATO-a. Ne znam, sve je moguće“, kazao je Milanović.

„Funkcija generalnog sekratara nije zamišljena i nikad nije funkcionisala kao nešto politički važno i kreativno. Međutim, u vremenima krize, intervencija u Srbiji 1999. i sada, 20 godina kasnije, sekretar NATO-a je medijski prisutniji, ali to stvara problem među saveznicima“, dodao je predsednik Hrvatske.

Dodaje da „soliranje“ aktualnog generalnog sekretara Jensa Stoltenberga smeta nekim zvaničnicima NATO-a, a posebno Francuzima.

„To će morati biti neko ko će morati u startu izbiti iz glave da će biti kreativan, da će ga se nešto ozbiljno pitati, i koji će se morati dopasti Vašingtonu, ali i Parizu“, ističe Milanović.

„On živi za to, on živi za to da se negde preparkira, to ga jako zanima i draška“, rekao je Milanović o Plenkoviću i dodao da je potrebno izbeći da se datum parlamentarnih izbora prilagođava potrebama predsednika vlade.

Novinare je zanimalo i da li bi se u slučaju odlaska Plenkovića s pozicije premijera Milanović borio za tu poziciju.

„Ništa od toga, nikad“, rekao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading