"URADITE TO BRZO!" Putin žestoko zagrmeo - Ruski predsednik izdao hitnu naredbu
Tanjug

Vladimir Putin je zadužio potpredsednika vlade Marata Husnulina da organizuje prolazak vozila kroz punkt Gukovo na administrativnoj granici Luganske Narodne Republike i Rostovske oblasti.

- Nemoguće je proći tamo. To treba hitno dovesti u red. Molim vas, Marate, razgovarajte sa putarima. To uopšte nije teško, ne zahteva nikakve dodatne napore - rekao je predsednik na sastanku sa članovima vlade.

 

Sada deo specijalnih vozila i automobila zaobilazi punkt, napomenuo je šef države.
"
- I postoji velika količina opreme na kontrolnim punktovima. Štaviše, ovi teški kamioni nisu vojni, inače su uglavnom civili... Ali to je i problem isporuke. Ponavljam, gledao sam. - naglasio je Putin.

Prema njegovim rečima, takvim tempom uskoro će biti nemoguće ne samo proći, već i proći.

- Prvo, sve je usko, a drugo, tamo praktično nema puteva. Ne znam ni kako tamo prolazi privatni prevoz - rekao je predsednik.

Kako je objasnio ruski lider, da bi se rešio problem zagušenja, trebalo bi proširiti kontrolne punktove. To je, pak, povezano sa bezbednošću - agencije za sprovođenje zakona će tražiti podršku vlade zbog povećanja broja skrining kompleksa, kao i broja zaposlenih u njima, dodao je on.

- Naravno, ovo nije put od Rostova na Donu do kontrolnog punkta Gukovo... To je druga priča generalno na ovim teritorijama. Ali, kao i na Krimu svojevremeno, ima još mnogo posla. da se uradi. Sada je potrebno uraditi ono najblistavije, najneophodnije. I to treba uraditi hitno, brzo - rezimirao je Putin.

Predsednik je 17. aprila posetio štab grupe trupa Dnjepr u Hersonskoj oblasti i štab Nacionalne garde Vostok u Luganskoj Narodnoj Republici. Kako je saopštila pres-služba Kremlja, predsednik je doleteo helikopterom, a zatim je automobilom stigao do sedišta Dnjepra. Nakon što je saslušao izveštaje i razgovarao sa vojskom, Putin se helikopterom preselio u sedište Vostoka u LNR, gde je takođe dobijao izveštaje visokih oficira.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading