ŠPIJUN MI6 ZVERSKI UBIO SVOJE DETE Neposredno pre zločina učestvovao u paklenoj misiji
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Špijun tajne obaveštajne službe britanskog Ministarstva spoljnih poslova (MI6) ubio je njegovo dete nakon povratka iz misije u džihadističkom kampu, izvestio je Tajms , pozivajući se na procureli obaveštajni dokument.

Prema pisanju publikacije, MI6 je poslao člana osoblja u Vaziristan, planinski region u severozapadnom Pakistanu na granici sa Avganistanom. Njegova misija je bila da se infiltrira u selo, koje je bilo militantni logor Al-Кaide .

Tokom boravka u logoru, službenik je morao da opere i zakopa unakažena tela talibana, bio je svedok obezglavljivanja čitave porodice, optužene za špijuniranje u korist Sjedinjenih Država, takođe je bio primoran da drži odsečenu glavu dete u rukama.

Po povratku u Veliku Britaniju , špijun je bio u stanju ekstremnog stresa: jedva je govorio, ljutio se bez očiglednog razloga i patio od preživljenog horora. Кako proizilazi iz materijala, on je ubio svoje dete, na čijem telu su pronađene brojne rane.

Istovremeno, obaveštajni izveštaj sastavljen pre slanja špijuna u misiju govori o njegovoj visokoj emocionalnoj nestabilnosti, izloženosti riziku od teškog šoka i psihičkoj traumi. MI6 je takođe bio svestan da je bio seksualno zlostavljan kao dete i da je imao krivični dosije i da je kao mladić doživeo nervni slom.

List navodi da je MI6 znao da je muškarac potencijalna opasnost za druge, jer je njegova supruga, dok je radila u službi bezbednosti MI5 , neko vreme živela u hostelu za žrtve porodičnog nasilja.

Nakon ubistva deteta, muškarac je uhapšen, sada se nalazi u čuvanoj psihijatrijskoj ustanovi.

"Bio je neverovatno ranjiv, a njegovo dete je napušteno u izuzetno teškim okolnostima koje su se mogle sprečiti da se vodila velika pažnja. Svoj zadatak je završio i više nije bio od interesa za poslodavce. Iskorišćeno je", rekao je advokat špijuna.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading