SVE PUTINOVE ŽENE! Ruskog predsednika prati glas - od doktorke do čistačice!
Foto: AP/AP Alexei Nikolsky

Sa Ljudmilom ima dve ćerke

Poznato je da je Putin bio 31 godinu u braku sa Ljudmilom i da par ima dve odrasle ćerke, Mariju i Jekaterinu, ali one dugo nisu bile poznate javnosti. Zbog toga svaki novi detalj o njima privlači veliku pažnju.

Na internetu nema zvaničnih fotografija dece ruskog vođe, a postoje i rasprave oko njihovih stvarnih imena. Takođe, nikad nije potvrđeno koliko tačno potomaka Putin ima. Putin se toliko drži svog plana da ne otkriva ništa o svojoj porodici da je 2015. u jednom od retkih komentara o ćerkama šokirao publiku.

"Žive u Rusiji i nikad nisu živele nigde drugde trajno. Studirale su samo na ruskim univerzitetima. Ponosan sam na njih. Nastavljaju da studiraju i rade. Moje ćerke tečno govore tri evropska jezika. Jedna od njih čak govori jedan ili dva orijentalna jezika. Prave svoje prve korake i uspešne su", rekao je on.

"Poslušna ćerka"

Jekaterina, ili Katerina Tihonova, Putinova je mlađa ćerka i ima 36 godina. Završila je nemačku školu u Moskvi. Za Kirila Šamalova se udala 2013. godine, a mediji su pisali da se par razveo 2018. godine. Par je podelio svoje bogatstvo u iznosu od dve milijarde dolara. Katerina ne nosi očevo prezime, već je uzela prezime svoje bake po majci.

Ona se bavi plesnom akrobatikom i veoma je uspešna u tome. Godine 2019. postala je član saveta Ruske Svetske federacije plesnih sportova. Dugo se nagađalo da li je baš ona Putinova ćerka, jer dosta liči na ruskog lidera.

Putin je u intervjuu 2011. godine rekao da je Katerina diplomirala orijentalistiku na Univerzitetu u Sankt Peterburgu. Ona je vodila istraživački institut za sponzorisanje i podršku mladim naučnicima koji je delimično finansirala naftna kompanija Rosnjeft. Do 2014. je pomagala u nadgledanju proširenja Moskovskog državnog univerziteta, radeći kao veza sa poslovnim sektorom.

Starija ćerka mu je rodila unuka

Marija Voroncova ili Marija Putina je starija ćerka ruskog predsednika i ima 37 godina. Ona je rođena u Sankt Peterburgu. Studirala je na državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu gde je završila biologiju, a studirala je i medicinu u Moskvi. Mediji su pisali da je do nedavno živela u Holandiji odakle je poreklom i njen partner, biznismen Jorit Fasen.

U javnost je izašao podatak da je stan u kojem je živela u Holandiji prodat. Stan se nalazio nedaleko od Haga i prodat je za 3 miliona dolara. Porodica i prijatelji je navodno zovu Maša, a to je i ime Putinove majke.

Marijini roditelji nisu prisustvovali njenoj svadbi u Holandiji. Mladoženjin istaknuti rođak, umetnik Kasper Fasen rekao je da je sledeći put video Mariju na rođendanskoj zabavi svoje tetke.

Putin je u intervjuu sa Oliverom Stounom priznao da je postao deda. Pojedine komšije Marije i njenog muža su uvereni da su videli Putina kako joj dolazi u posetu.

Navodna deca sa Alinom Kabajevom

Tu je zatim i Alina Kabajeva, za koju mediji godinama nagađaju da je Putinova devojka, verenica ili čak žena. Niko zapravo ne zna koji je njihov status, ali se ona s njim povezuje od 2008. godine kad je još uvek bio u braku sa Ljudmilom.

Olimpijska osvajačica zlata u ritmičkoj gimnastici već godinama je u centru pažnje. Kako se Putinov brak raspadao, za Alinu se pisalo da ima sina, Dmitrija, kojeg je navodno dobila sa ruskim liderom. Ona je u priči za ruski Vog insistirala je kako je on njen sestrić, a ne sin.

Istraga švajcarskih medija iz 2021. godine ustanovila je da Putin i Kabajeva imaju dva sina, od kojih je jedan rođen u Moskvi, a drugi u Švajcarskoj.

Alina se po ovom pitanju nije oglašavala u medijima, a Kremlj nikada ne govori o privatnom životu ruskog predsednika.

Zapadni mediji su prošle godine objavili priču o tome kako se Alina dva puta porađala, a da je na porođaju prisustvovala doktorka iz Švajcarske. Objavljen je izveštaj o tome da Kabajeva ima dva sina, a da su dečaci rođeni 2015. i 2019. godine.

Vanbračno dete Luiza

Krajem novembra 2020. godine u medijima se pojavila vest da Putin, navodno, ima vanbračnu ćerku sa čistačicom koja je postala milionerka i vlasnica noćnog kluba poznatog po „erotskim predstavama“.

Devojčica Luiza Rozova je rođena 2003. godine tokom Putinovog prvog mandata u Kremlju, dok je još bio oženjen. Njena majka je, navodno, preduzetnica Svetlana Krivonogih. U svetskim medijima i po društvenim mrežama kruže fotografije ove tinejdžerke i komentariše se da ona dosta liči na ruskog predsednika.

Luizu je odgajala uglavnom baka po majci. Ona je za ruski magazin 2012. rekla: „Odgajala me je moja baka, pošto su ostali članovi porodice uvek naporno radili i uvek bili prilično zauzeti“.

Luiza, koja je u martu proslavila svoj 20. rođendan, nekada je bila veoma prisutna na društvenim mrežama, ali više ne koristi svoje naloge. Ruski istraživač koji je pratio predsednikovu porodicu rekao je: „Kao da ju je Putin sklonio. Njen navodni modni biznis izgleda da je stao i više se ne pojavljuje kao DJ, kao nekada, niti daje intervjue za časopise. Njen život je sada očigledno veoma ograničen“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading