UKRAJINCI POKUŠALI ATENTAT NA PUTINA Koristili dron natovaren eksplozivom, piše nemački "Bild"
Shutterstock

Ukrajinske snage su navodno u nedelju iz Ukrajine lansirale dron UJ-22, natovaren sa 17 kilograma plastičnog eksploziva C4, sa ciljem da stignu do novoizgrađenog industrijskog imanja u blizini Moskve koji je Putin trebalo da poseti, tvrdi nemački list Bild.

Ali pre nego što je smrtonosni dron stigao do industrijskog parka Rudnevo sa svojom očiglednom misijom da ubije ruskog lidera, srušio se samo miljama od lokacije, tvrdi Bild pozivajući se na tvit ukrajinskog aktiviste Jurija Romanenka.

Romanenko, koji tvrdi da ima bliske veze sa kijevskim obaveštajnim službama, naveo je da su agenti ukrajinske tajne službe dobili „informacije“ o Putinovom očiglednom putovanju na industrijsku lokaciju i da su odlučili da pokrenu smrtonosni dron u pokušaju da ubiju predsednika.

On je tvrdio da je dron kamikaza koji se srušio u selu Voroskog, 12 milja istočno od industrijskog parka Rudnevo, bio onaj koji su ukrajinske snage lansirale kao deo zavere za atentat.

U tvitu koji je citirao Bild, Romanenko je rekao: „Putine smo sve bliže. Svi su videli vest o dronu koji je doleteo u Moskvu, a nije eksplodirao? Dakle, ovaj dron je leteo sa razlogom."

„Prošle nedelje naši obaveštajci su dobili informaciju o Putinovom odlasku u industrijski park u Rudnevu. Shodno tome, poleteo je naš dron kamikaza, koji je proleteo kroz sve PVO Ruske Federacije i srušio se nedaleko od industrijskog parka", navodi se.

Kijev tek treba da zvanično komentariše tvrdnje iznete u Bildu. Dron UJ-22, koji ima domet od 500 milja, srušio se u nedelju u blizini sela Vorokogo, a slike su objavljene na sajtovima društvenih medija, uključujući Telegram, na kojima se vidi uništena bespilotna letelica u šumi u blizini Moskve.

Dron je bio natovaren sa 30 plastičnih eksplozivnih blokova C4 teških 17 kilograma, koje često koristi američka vojska.

Bild, pozivajući se na Romanenka, tvrdi da je dron trebalo da se sruši u industrijski park Rudnevo i da ubije Putina, koji se navodno očekivao na licu mesta u nedelju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading