VIŠESTRUKI SILOVATELJ KONAČNO UHAPŠEN Evo u kojoj zemlji su ga pronašli
Foto: Alo/Shutterstock

Navedeni potezi usledili su nakon višegodišnjeg ignorisanja hrvatskog evropskog naloga za hapšenje, četiri meseca pre isteka roka zastarelosti i dve nedelje nakon što je Ivanišević po drugi put osuđen u odsustvu na godinu dana bezuslovnog zatvora na Opštinskom krivičnom sudu u Zagrebu.

Razlog? Optužbe zagrebačkog tužilaštva da je seksualno zlostavljao jednog od svoja dva psa i usput razmenjivao odvratne zoofilske sklonosti u virtuelnom svetu sa istomišljenicima, a ova šokantna otkrića usledila su nakon što je „pao” tokom policijske hajke na pedofile. Sud mu je naložio i da plati 4.278,52 evra troškova, u koje je uračunato veterinarsko veštačenje, sudska taksa i veštak psihijatar poslovne sposobnosti.

S obzirom na njegovo hapšenje, o čemu je belgijska policija obavestila hrvatske kolege, sledeći korak je hrvatski sud, koji belgijskim vlastima mora hitno da dostavi preveden na holandski evropski nalog za hapšenje i kako bi se dalje po njemu moglo postupati. Vreme će pokazati da li će se usprotiviti izručenju i postupak će se odugovlačiti ili će Ivanišević pristati na izručenje i konačno se suočiti sa hrvatskim pravosuđem.

Ističe na jesen

Inače, zastarelost ovog predmeta počinje na jesen, a do sada je promenjeno četvoro sudija. Prvostepena presuda, kojom je Ivanišević osuđen na godinu dana zatvora, konačno je izrečena u odsustvu optuženog, koji je od samog početka suđenja izbegavao saslušanja, strahujući od medija, pa čak i tražio da se suđenje održi. zatvoreno za javnost. Ali ta prvostepena presuda je ukinuta, pa se Ivaniševiću ponovo sudi. Podsetimo, Ivanišević je „pao” nakon što je Uprava policije u julu 2015. godine intenzivno radila na hvatanju internet predatora koji su seksualno iskorišćavali decu. U lovu na pedofile, istražitelji su se uspešno infiltrirali na forume na kojima se preko TOR mreže razmenjivala dečja pornografija, iskustva i načini iskorišćavanja dece.

Posle hapšenja – bez reči

Optužnica protiv Ivaniševića tereti da je od 2009. do septembra 2015. godine na različitim adresama u Hrvatskoj, u cilju zadovoljenja seksualnog nagona i pristanka da psu nanese nepotrebnu bol i patnju, imao seksualne odnose sa svojom kujom od koje je uskraćivao joj vodu i hranu i proizvodio reflekse kako bi dozvolila fizičko zlostavljanje. Iz nalaza i mišljenja veštaka veterinarske medicine proizilazi da je ženka bila fizički i psihički zlostavljana. Osim što joj je uskraćena hrana i voda, zadobile su joj i telesne povrede koje su bile toliko teške da su trajno uticale na njen život i zdravlje. Duševno zlostavljanje se, pak, ogledalo u tome što je pokušao da je „natera da primi fizičke povrede ne braneći se, pa je, prema mišljenju veštaka, morala da bira između bolnog zlostavljanja i smrti od dehidracije i gladovanja. ." Nakon hapšenja, Ivanišević je ostao bez reči na niz optužbi. Odlučio je da se brani ćutanjem i odbacio je krivicu za loše zdravlje pasa. - Verujem da se stanje pasa pogoršalo nakon što su poslati u prihvatilište.

Ženka je u lošem priplodnom stanju zbog lažne gravidnosti, a oštećenje kože posledica je infekcija usled višestrukih alergija - branio se svojevremeno Ivanišević, koji je u Remetincu proveo samo dve nedelje u pritvoru. Njegov prijatelj, koga je upoznao pre više od 12 godina na međunarodnoj izložbi pasa i sa kojim je komunicirao preko kompanijske mejlove, kao i prokazani „svrco“, začuđen je sumnjom na Ivaniševića. On je rekao da se na toj izložbi Ivanišević zainteresovao za rasu Rodos, ali da po svom ponašanju nije imao razloga da sumnja da je zlostavljao svoje pse.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
psi

Komentari (0)

Loading