"RAT U UKRAJINI BIĆE USKORO OKONČAN" Lukašenko poslao preteću poruku Zapadu!
EPA

"U Ukrajini ćemo okončati ovaj rat. Već postoje veliki preduslovi za to. Ali onda će nam ovi ludi ljudi sa Zapada stvarati mnogo problema", rekao je on.

Ali ako zapadne zemlje pređu crvene linije, „biće veoma povređene“, dodao je Lukašenko.

Prema rečima predsednika Belorusije, ukrajinska strana trpi velike gubitke, dok se Rusija mobilisala i naučila da se bori. O tome, po njegovom mišljenju, svedoči uništenje nemačkih tenkova Leopard tokom ukrajinske kontraofanzive.

Takođe je napomenuo da ruski lider Vladimir Putin nikada nije tražio od Minska da se pridruži specijalnoj vojnoj operaciji. Ali, uveravao je Lukašenko, Belorusi neće dozvoliti da se Rusima puca u leđa – i to bi bila uloga Belorusije u sukobu.
Međutim, u slučaju agresije iz Kijeva , Belorusija će imati dovoljno moći da odgovori, dodao je on.

„Neću dozvoliti da se četvrt veka ovo što smo mi ovde stvarali, migoljili, stvarali zajedno sa beloruskim narodom ovu nezavisnu državu, pa da im dam, deset miliona, da bude raskomadano“, naglasio je on.

Lukašenko je prošle nedelje pozvao na prekid sukoba u Ukrajini. Po njegovom mišljenju, Moskva i Кijev treba da se vrate za pregovarački sto i razviju novi dokument koji bi postao osnova za mirno rešenje, pišu RIA Novosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading