Vladimir Putin
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Predsednik Rusije Vladimir Putin otvoren je za kontakte kada je reč o situaciji u Ukrajini, razgovor sa afričkom delegacijom je bio konstruktivan i nastaviće se, ali imajući u vidu stav kijevskog režima postavlja se pitanje rezultata tih inicijativa, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Vidite da je predsednik Putin otvoren za dijalog, za kontakte, veoma konstruktivan dijalog bio je u subotu sa afričkom delegacijom i on će se nastaviti, ali drugo je pitanje potencijalni rezultat takvih razgovora kada se zna stav i predistorija takvog stava ukrajinskog režima. Teško da se može govoriti o nekakvoj stabilnoj bazi za eventualne pregovore - rekao je Peskov novinarima.

Podsetimo, predsednik Rusije je proteklog vikenda primio delegaciju sedam afričkih lidera koji su mu izložili svoj mirovni plan za Ukrajinu. Oni su u Sankt Peterburg došli posle posete Kijevu kada je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ponovio da pregovori s Moskvom nisu mogući dok je ruska vojska na teritoriji Ukrajine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading