ISTRAŽUJE SE SMRT DETETA U SLOVENIJI Načelnik kritikovao roditelje: Neodgovornost ugrožava decu
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Slovenačka policija još jednom apeluje na građane da tokom vrućih letnjih dana niko ne sme ostavljati u zatvorenim vozilima, makar i na vrlo kratko vreme, a nakon je jedno dete preminulo u pregrejanom automobilu u Preboldu.

Policijska uprava Celje, kako navodi, sprovodi uviđaj i prikuplja informacije. Sprovodi se istraga u pravcu sumnje u krivično delo, prouzrokovanje smrti iz nehata.

Unutrašnjost vozila izuzetno se brzo zagreva na visokim spoljnim temperaturama, a svaki boravak u zatvorenom vozilu može brzo biti koban, navode Slovenske Novice.

Načelnik Opštine Prebold Marko Repnik izjavio je kako su građani šokirani tragičnim događajem koji se danas dogodio u njihovoj opštini.

“Žalosno je da neodgovornost roditelja, odnosno odraslih, najviše ugrožava decu. Roditelji, koji bi po svaku cenu trebalo da zaštite svoju decu, neodgovornim postupcima im štete. Ovaj put, nažalost, čak i tragično. Počnimo se ponašati kao odrasli ljudi”, rekao je Repnik, prenosi Telegraf.

Slično upozorenje kao i policija, uputio je juče Državni institut za javno zdravstvo Slovenije, dodaje Večernji list.

Naime, objavio je kako vrućina može izazvati niz štetnih faktora na zdravlje, posebno kod osetljivijih kategorija kao što su deca, trudnice i stariji. Pridržavanje smernica za postupanje u razdobljima visokih temperatura može ublažiti ili sprečiti štetne posledice, napominje se.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading