vladimir putin
Foto: Privatna arhiva/Printscreen

Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da ova opasnost mora biti uklonjena, i da je pobuna pokušaj uništiti Rusiju iznutra.

- Ovo je izdaja svih koji se bore na frontu, ovo je nož u leđa našim trupama i građanima Rusije. Intrige su dovodile i u Prvom svetskom ratu do velikih prevrata, i to je rezultiralo tragedijom u kojoj su Rusi bili žrtve - rekao je Putin.

 

 

On kaže da neće dozvoliti ponavljanje grešaka iz prošlosti, i da će braniti otadžbinu.

Pokušaj da se izazove raskol u društvu je udarac u leđa - naveo je Putin i dodao da su prevelike ambicije dovele do izdaje Rusije.

Putin je borce "Vagnera" koji se bore u Ukrajini nazvao herojima, a njihovo ime i slavu izdali su oni, kako je rekao, koji su organizovali oružanu pobunu.

- Ovo je izdaja. Mi se borimo protiv anarhije i kapitulacije. Ova pobuna je smrtonosni udarac za nas, i za sve naše ljude. Mere koje ćemo preduzeti biće veoma oštre, i svi odgovorni će biti izvedeni pred lice pravde - kazao je predsednik Rusije.

Putin ističe da su sve bezbednosne službe dobile naređenja, i da je u Moskvi bezbedno, ali je u Rostovu situacija komplikovana.

- Kao glavnokomandujući, ali i građanin Rusije, činim sve da uspostavimo red. Oni koji su se pobunili su izdali Rusiju, i pozivam ih da prestanu da uzimaju učešće u oružanom konfliktu - rekao je on.

Savladaćemo svako iskušenje i biti još jači, na kraju obraćanja poručio je Putin.

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading