rusija
Foto: Alo/Prinscreen

Iz tužilaštva su naveli da prate situaciju u vezi sa uvođenjem režima PTO u ruskoj prestonici, kao i da su sve operativne jedinice i službe u "maksimalnoj pripravnosti". Kako se navodi, važeći zakon predviđa niz ograničenja za građane i organizacije tokom režima PTO, uključujući i ona koja se odnose na kretanje i korišćenja privatnih vozila, ali i sredstava komunikacije.

"Upozoravamo rukovodstva političkih i javnih udruženja građana, preduzeća, institucija glavnog grada, kao i predstavnike medija i blogera, na nedopustivost iskrivljavanja zvaničnih informacija i širenja lažnih vesti na bilo koji način", piše u saopštenju moskovskog tužilaštva na Telegramu.

Upozorava se da, ukoliko takve radnje budu otkrivene, sledi pravna odgovornost, koja uključuje i krivičnu. Gradonsčelnih Moskve Sergej Sobjanjin rekao je ranije da je u Moskvi uveden režim protivterorističke operacije.

On je naveo da su da su preduzete dodatne mere kontrole na putevima i otkazani su svi masovni događaji koji su ranije najavljeni u gradu, a da sve gradske službe nesmetano rade.

Naoružanje postavljeno na jugozapadnom rubu grada.

U javnim zgradama širom Moskve danas su izvršene evakuacije usled napredovanja pripadnika paravojne grupe "Vagner" ka ruskoj prestonici, javlja BBC. Prema pisanju britanskog javnog servisa, evakuisani su muzeji u blizini Kremlja.

U poslednjih nekoliko sati, evakuisani su Tretjakovska galerija, Puškinov muzej i Dom kulture GES-2. Pored toga, u Moskvi su evakuisani i tržni centri.

 

Fotografije takođe pokazuju okupljanje naoružane policije na mestu gde autoput M4 – kojim se kreću pobunjeni Vagnerovi plaćenici – stiže do ruske prestonice. 

Pripadnici Vagnera navodno su probili jednu od barijera na ulazu u Moskvu.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak navodnog proboja Vagnera na periferiji Moskve.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading