HASKI
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Na današnjim izborima za gradonačelnika Toronta jedan od kandidata je šestogodišnja ženka haskija Moli.

Njen vlasnik Tobi Hips je, naime, rekao da iako se zapravo kandiduje on, ukoliko pobedi imenovaće Moli za gradonačelnicu zato što veruje da bi se donosile bolje odluke ako pas pobedi. 

"Mislim da bi gradska skupština donela bolje odluke da je u prostoriji životinja", rekao je on za Bi-Bi-Si.

Hips se, prenosi "Toronto observer", kandidovao kao "ljudski predstavnik" zato što zakon nalaže da kandidati moraju imati najmanje 18. godina.

Dugogodišnji gradonačelnik Toronta Džon Tori dao je ostavku i napustio funkciju nakon što su u javnost isplivale informacije da je varao suprugu. Na izborima koji su nakon toga raspisani u opticaju su čak 102 kandidata. 

Torijev prethodnik Rob Ford, podseća Bi-Bi-Si, postao je poznat međunarodnoj javnosti nakon što je priznao da je pušio krek dok je bio na vlasti.

Hips je rekao da ima "pravičan i finansijski izvodljiv plan za stvarne promene u pogledu pristupačnog stanovanja, klime i infrastrukture".

Potencijalna nova gradonačelnica Toronta Moli se, kako ističe njen vlasnik, bori za izgradnju više parkova za pse i protiv preterane upotrebe soli na putevima tokom zime, budući da to može da povredi šape pasa.

Kako je preneo "Juronjuz", Molin vlasnik Tobi Hips je svojevremeno izjavio kako "Srbija ima posebno mesto u njegovom srcu", jer je, kako kaže, 1998. godine igrao u srpskoj bejzbol reprezentaciji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading