Kina
Foto: Alo/Prinscreen

Suodiu, tradicionalno kinesko jelo, sastoji se od prženog kamenja uz dodatak začina.

Ovo jelo je u poslednje vreme izazvalo radoznalost mnogih na kineskim društvenim mrežama.

Ono se konzumira tako što se kamenčići sisaju i uživa se u bogatom i začinjenom ukusu. Kada se kamenčići isisaju, jenostavno se - ispljunu. Otuda i naziv jela suodiu, što znači "usisati i odložiti".

Oni sipaju čili ulje na kamenčiće koji cvrče na roštilju, zatim ih posipaju umakom od belog luka i proprže s mešavinom belog luka i paprike narezane na kockice.

Jelo potiče iz istočne kineske provincije Hubei. I sami kuvari koji ga pripremaju, raduju se prženim kamenčićima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading