PRŽENO KAMENJE UZ DODATAK ZAČINA Da li znate šta je suodiu? (VIDEO)
Suodiu, tradicionalno kinesko jelo, sastoji se od prženog kamenja uz dodatak začina.
Ovo jelo je u poslednje vreme izazvalo radoznalost mnogih na kineskim društvenim mrežama.
Ono se konzumira tako što se kamenčići sisaju i uživa se u bogatom i začinjenom ukusu. Kada se kamenčići isisaju, jenostavno se - ispljunu. Otuda i naziv jela suodiu, što znači "usisati i odložiti".
Oni sipaju čili ulje na kamenčiće koji cvrče na roštilju, zatim ih posipaju umakom od belog luka i proprže s mešavinom belog luka i paprike narezane na kockice.
Jelo potiče iz istočne kineske provincije Hubei. I sami kuvari koji ga pripremaju, raduju se prženim kamenčićima.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)