PUTIN GUBI RAT U IRAKU Novi Bajdenov lapsus obišao planetu (VIDEO)
Shutterstock/AP Tony Overman/Ilustracija A.V.

Očigledno je mislio na Ukrajinu, ali njegovi lapsusi još jednom dovode u pitanje da li će moći da odsluži još jedan mandat na vlasti, imajući u vidu da već ima 80 godina, i da će sledeće godine ponovo biti kandidat.

U kratkom obraćanju novinarima pre nego što je napustio Belu kuću na put u Čikago, Bajden je upitan da li je Putin oslabljen Vagnerovom pobunom.

„Teško je reći zaista. Ali on očigledno gubi rat u Iraku. Gubi rat kod kuće i postao je pomalo negativac u celom svetu. I ne samo sa NATO-om ili EU. Takođe je i sa Japanom, 40. nacija...“, rekao je Bajden.

Bio je to drugi lapsus u 24 sata. Značajno je da se u utorak uveče Bajden ispravio na prikupljanju sredstava za kampanju - misleći na Kinu kada je mislio na Indiju, čiji je premijer Narendra Modi posetio Belu kuću pre nedelju dana.

"Verovatno ste videli mog novog najboljeg prijatelja - premijera male zemlje koja je sada najveća na svetu, Kine - mislim... izvinite, Indije", rekao je on. Ovakve i slične greške nisu neuobičajene za 80-godišnjeg američkog predsednika.

Ankete pokazuju da je većina Amerikanaca zabrinuta zbog Bajdenovih godina. Oko 73 odsto ispitanika u anketi Rojtersa/Ipsosa reklo je da smatraju da je Bajden prestar za funkciju. Većina – 63 odsto – demokrata se složila sa tom konstatacijom, prenosi Advance.hr.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading