BANJALUČANIN SILOVAO SOBARICU? Okrenuo se da ode do toaleta, ona ga gurnula nogama i pobegla
Foto: EPA/ANTONIO BAT

On je zbog opasnosti od bekstva završio u istražnom zatvoru, s obzirom na to da je državljanin Bosne i Hercegovine, a optužen je da je tog jutra oko 9.30 sati nakon višednevnog boravka u tom hotelu ušao u hotelsku sobu.

Na letovanje je došao sa ženom i dvoje dece, a onda su se samo pakovali i spremali da se odjave iz hotela.

Kada je došao u sobu, prema krivičnoj prijavi koju je policija dostavila splitskom ŽDO, pronašao je spremačicu i počeo da joj priča o oštećenju jednog od kreveta u sobi, a zatim je u jednom trenutku prišao joj i privukao je snažno k sebi i počeo je da ljubi. Ona se opirala i zamolila ga da stane, ali ju je on gurnuo na krevet, desnom rukom držao njeno levo rame, a drugom rukom joj je skinuo pantalone i naterao je da ga oralno zadovolji. Ni njen otpor nije pomogao, pa ju je gurnuo na krevet i silovao.

Prema prijavi, sobarica je uspela da pobegne nakon što se okrenuo da ode u toalet, a ona ga je nogama odgurnula.

Nakon toga, muškarac je izašao iz sobe i proveo ceo dan sa porodicom na plaži, uveče uredno odjavljen iz hotela, a uhapšen je tek kada je stigao na granicu sa Bosnom i Hercegovinom, gde su hrvatski policajci, dok je pregledao dokumente, video da ga traže makarske kolege.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, muškarac je od trenutka hapšenja bio u šoku, na saslušanju se psihički slomio i rasplakao se rekavši da ne može da veruje šta mu se dešava i priznao je da je bilo seksualnog odnosa, ali tvrdi da nije bilo prinude i da je sluškinja pristala na seks. Takođe, navodno je rekao da je prethodnih dana imao nekoliko vrlo kratkih verbalnih i neverbalnih komunikacija sa radnicom hotela, što je ukazivalo da postoji određeno interesovanje sa njene strane za njega.

Nakon što ga je prijavila za silovanje, 45-godišnja žena je privedena na lekarski pregled i, nezvanično, utvrđeno je da nema vidljivih tragova nasilja. Ukoliko predstojeća istraga pokaže da je osnovana sumnja da ju je silovao uz upotrebu sile ili pretnje, 33-godišnjaku za delo koje mu se stavlja na teret preti kazna zatvora od tri do deset godina.

Njegovu odbranu preuzeo je agilni splitski advokat Vinko Gulišija, koji je kratko rekao da, s obzirom na težinu krivičnog dela za koje se njegov branjenik tereti, ne može i ne želi da ulazi u detalje, ali da veruje da način na koji se to dogodilo, a koji je opisan u činjeničnom delu krivične prijave, „fizički nemoguće“.

Naravno, najavio je da će tokom istrage dokazati nevinost svog klijenta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading