PREKID VATRE IZMEĐU PRIGOŽINA I MOSKVE "Očigledno Kremlj nije spreman da im se suprotstavi", tvrdi ruski analitičar
Foto: Printscreen/Printscreen

Na novinarsko pitanje da li Vagnerov šef Jevgenij Prigožin nije trebalo da ostane u Belorusiji, Felgenhauer je odgovorio: „Prigožin zapravo nije ni otišao iz Rusije, bio je u kratkoj poseti Belorusiji pa se vratio, tako da nije u egzilu tamo“.

Podsetimo, na osnovu navodnog dogovora o okončanju Vagnerovog napada na Moskvu, Prigožinove snage su trebale da budu prebačene u Belorusiju, ali je, čini se, taj dogovor pao.

Felgenhauer nastavlja: ​​

„Dogovor je bio da se tamo premesti Vagnerova baza, možda u budućnosti, ali ne odmah. Postoji, rekao bih, prekid vatre između Prigožina i Kremlja, zamrzavanje situacije, i to je dogovoreno zajedno sa Predsednik Belorusije Lukašenko. Ovo je neprijatan prekid vatre, ali ga se obe strane manje-više drže. Prigožin putuje u Rusiju i bavi se svojim poslovima."

Novinar Al Džazire je pitao:

„Pre samo nekoliko dana, njegov 'posao' je uključivao okretanje hiljada naoružanih ljudi na Kremlj. Zašto Putin ovo dozvoljava?"

Felgenhauer na to kaže:

„To je prekid vatre između Prigožina i Kremlja. Oni su se povukli iz napada na Moskvu, ali su i dalje kredibilna borbena snaga i očigledno Kremlj nije spreman da im se suprotstavi“, prenosi Advance.hr.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading