UKRAJINCI SE SUSRELI SA MOĆNIM ODGOVOROM RUSIJE
Foto: Alo/ilustracija/TanjugAP/shutterstock

U nedelju su režim Volodimira Zelenskog i njegove snage pokušale izvesti teroristički napad na Kerčki saobraćajni prelaz i aerodrom Morozovsk, tvrdi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Prema tvrdnjama, ruske protivvazdušne snage su uspešno odbile napade i uništile rakete koje su bile ispaljene. Ipak, nekoliko zgrada je pretrpelo oštećenja usled razletanja gelera. Istog dana, ruski sistemi protivvazdušne odbrane su bili aktivirani u Brjanskoj oblasti kako bi se sprečio napad na aerodrom Šajkovka u Kaluškoj oblasti.

Napadi su, navodno, bili nemogući bez podrške zapadne koalicije predvođene SAD-om, koja je optužena za finansijsku, tehničku i logističku podršku režimu Zelenskog.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije jasno ističe da će svi odgovorni za ove napade snositi krivičnu odgovornost. Takođe, ruske oružane snage su spremne da se suoče s terorističkim pretnjama i zaštite bezbednost Rusije i ruskih građana koji dolaze s ukrajinske teritorije.

- Uvereni smo da će svi odgovorni za ovaj zločin krivično odgovarati. Pored toga, na ove i druge terorističke izlete kijevskog režima odgovoriće Oružane snage Rusije, koje će u okviru specijalne vojne operacije otkloniti pretnje bezbednosti našoj zemlji i ruskim građanima koji dolaze s ukrajinske teritorije - naglašeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading