RUSI NAJAVILI NOVO SMRTONOSNO ORUŽJE "Biće gotovo nemoguće boriti se protiv njega!"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ovo je rekao je Aleksandar Zaharov, glavni konstruktor Zala Aero Group, u emisiji TV kanalu „Rusija 1“ .

"Glavna stvar je lakoća upotrebe. Lakoća upotrebe i skoro potpuna nezavisnost od bilo kakvog sredstva protivdejstva. Biće gotovo nemoguće boriti se protiv njega", objasnio je on.

Prema rečima specijaliste, nova generacija „lanceta“ će delovati po komandi operatera, koji će odrediti područje delovanja, ali će pri tome dron u potpunosti sam izabrati cilj.

"I a okolini traži: "Samo oklop." Prema tome, ni kamioni, ni ljudi - niko ne pati. To jest, on traži posebno "oklop" ili topovsku artiljeriju. Ali takođe "zna" da su sistemi protivvazdušne odbrane i radari skuplji, pa ako istovremeno vidi tenk i radar, onda će izabrati radar. I ovo je sve testirano“, precizirao je Zaharov.

Nemoguće je suzbiti lutajuću municiju uz pomoć elektronskog ratovanja, pošto je njeno računarsko kolo na brodu, primetio je konstruktor.

Takođe je skrenuo pažnju na činjenicu da mu ovo oružje, kada se nađe u rukama neprijatelja, neće doneti nikakvu korist zbog „broja stepena zaštite“.

Sada kreator Lancet-a razmatra mogućnost organizovanja njihove proizvodnje u drugim zemljama. U Rusiji se proizvodnja ovih dronova odvija u zgradi bivšeg tržnog centra koji je zatvoren tokom pandemije korona virusa, dodao je Zaharov, piše Ria.ru.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading