Pao avion
Foto: Printscreen/Printscreen

Avion koji se srušio svakodnevno je vozio turiste u obilazak Ulcinjske obale iz vazduha, navode lokalni mediji.

"U 11.30 smo primili poziv od službenika policije opštine Ulcinj i ekipa Službe zaštite i spašavanja Ulcinj odmah je krenula na intervenciju. Na licu mesta smo zatekli radnike elektro-distribucije i hitnu pomoć, pilota i još jednu osobu. Pilot i putnik aviona nili su povređeni, ali ne i životno ugroženi", izjavio je komandir Službe zaštite i spasavanja Ulcinj Abdulah Nimanbegović, prenosi Mediabiro.

Nimanbegović je istakao da su zahvaljujući pravovremenoj reakciji pilota izbegnute teže posedice nesreće. 

"Pilot je u kritičnom trenutku uspeo da isključi sve instalacije i akumulator u nameri da spreči veću katastrofu. Obezbedili smo mesto pada letelice na kojem je došlo do velikog izlivanja goriva i tako sprečili izbijanje požara. Bili smo tu sve dok nismo procenili da je bezbedno", rekao je Nimanbegović.

Pilot Suad Memić (48) upravljao je avionom u trenutku kada se dogodila nesreća i potvrdio da je na visini od 600 metara osetio da motor gubi snagu.
"Motor se ugasio, a ja sam ponovo pokušao da ga upalim i uspeo sam, ali nisam imao neophodnu snagu motora. Gledao sam koja bi bila najbolja solucija da se prizemljim. Bočni vetar me je na visini na kojoj sam leteo odvukao prema drveću. Ipak, uspeo sam da se prizemljim i spasem sebe i svog prijatelja", ispričao je Memić. 

U letelici je uz pilota bio i Fahrudin Hajdarpašić (49), koji je takođe povređen, ali je van životne opasnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading