dritan na konferenciji
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Balkans

“Izvršićemo sve provere, da se vidi da li su plaćene sve dažbine i sve carine. Videćemo način na koji su ih pribavili. Da vidimo kako je neko mogao da ih stavi u službu Uprave policije a nesu vozila Uprave policije i da se vidi da li je neko od rukovodilaca policije ušao u situaciju da se krše pravila službe”, rekao je Abazović za “A plus” televiziju.

On je rekao da treba da se odgovori na pitanje čija je oprema za intervencijske akcije koja je u četvrtak nađena u zgradi kod hotela “Podgorica”.

“Možda su u hotelu ‘Podgorica’ mislili da su nedodirljivi, da im se niko ne može primaći. Dok je ove Vlade i policije, nema mesta na kome neće moći da se sprovede pretres”, kazao je Abazović.

On je kazao da se oprema koja je nađena kod zgrade hotela “Podgorica” koristi samo kada se desi veliko narušavanje javnog reda i mira. On je podsetio da je prilikom protesta tadašnjeg DF-a 2015. godine postojala priča da tajne policijske jedinice za razbijanje mitinga imaju dve baze – u hotelu “Podgorica” i staroj zgradi vlade.

Abazović kaže da su Ranko Ubović, Aleksandar Mijajlović i Zoran Lazović možda nekada bili tabu tema, ali više neće.

“Mi ne možemo da utičemo na tužilaštvo, i ne treba, ali o nekim stvarima neću da ćutim”, kazao je Abazović.

“Setimo se samo mladića sa fantomkama koji su razbili stakla na zgradi parlamenta”, naveo je premijer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading