Vladimir Putin
Foto: Printscreen/Printscreen

Ruski predsednik Vladimir Putin morao je da čeka stranog predsednika tokom samita u njegovom rodnom gradu Sankt Peterburgu, gde je pokušao da dobije još saveznika.

Kamera je snimila Putina kako se u tišini šetka salom sa rukama na leđima i dokono namešta predmete na stolu pre nego što nastavi da korača, prenosi Newsweek.

Snimak je izazvao veliku pažnju na društvenim mrežama, a neki su istakli kako ovo nije prvi put da je Putin ostavljen da čeka i da je ranije on uglavnom kasnio na zakazane sastanke sa stranim liderima.

- Putin je neko vreme morao da čeka egipatskog predsednika. Ovo nije prvi put da su strani lideri naterali Putina da čeka - tvitnuo je Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

Rusko-afrički samit, koji se održao u Sankt Peterburgu u četvrtak i petak, ima je za cilj postizanje brojnih sporazuma između zemlje domaćina i gostiju u oblastima trgovine, ekonomije, investicija, nauke i tehnologije. Takođe uključuje bilateralne razgovore u vezi sa ratom u Ukrajini i putevima napredovanja kroz Afričku mirovnu inicijativu, koja je pokrenuta u junu u Sankt Peterburgu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading