Vladimir Putin
Foto: Printscreen/Printscreen

- Juče smo prilično kasno završili, već je bilo oko pola dva, dva sata posle ponoći, po moskovskom vremenu, ali zato smo vrlo aktivno, i prema mom mišljenju, vrlo produktivno radili. To je bilo u korist, kako mi se čini, i naših bilateralnih odnosa, i naših odnosa s afričkim kontinentom u celini - rekao je Putin na sastanku s predsednikom Južnoafričke Republike Sirilom Ramafosom, koji je održan u okviru samita "Rusija – Afrika", održanog 27. i 28. jula u Sankt Peterburgu.

Učesnici sastanka pripremaju i zajedničko saopštenje u vezi s razgovorima o situaciji u Ukrajini, najavljeno je iz Kremlja.

Govoreći o odnosima Rusoje i Južnoafričke Republike, Putin je istakao da su oni strateški i da postaju sve sadržajniji, kao i da je trgovinska razmena porasla za 16,4 procenta.

Putin je dodao da su dve zemlje uspostavile politički dijalog na raznim nivoima, kao i da se razvijaju trgovinsko-ekonomske veze.

Ruski lider je, takođe, rekao da je uveren da će samit BRIKS, koji se održava u avgustu, proteći na najvišem nivou i obećao da će Rusija učiniti sve da podrži Južnoafričku Republiku koja je ovogodišnji domaćin skupa.

- Blisko i konstruktivno sarađujemo u okviru ove organizacije, u interesu produbljivanja strateškog partnerstva petorke. Uveren am da će sastanak koji sada pripremate proteći na najvišem nivou i u to nimalo ne sumnjam. Učinićemo sve da vam pomognemo i da vas podržimo - rekao je Putin Ramafosi.

Planirano je da se Putin učesnicima samita BRIKS-a obrati putem video-veze.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading