brod
Foto: Alo/Tanjug

Vest je objavljena u trenutku kada se održava vojna vežba kod obala ostrva Abu Musa, jednog od tri zalivska ostrva pod kontrolom Teherana, na koje pravo polažu i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Komandant mornarice Revolucionarne garde Alireza Tangsiri poručio je da su ostrva u Persijskom zalivu "deo časti Irana" i da će ih mornarica braniti, prenosi Rojters.

Istakao je da zalivske zemlje treba da osiguraju bezbednost tog regiona.

"Persijski zaliv pripada svim zemljama regiona. Države moraju da budu veoma oprezne i da se paze da ne postanu žrtve zavera i planova podela iz zemalja van regiona“, rekao je on.

Prošlog meseca, Sjedinjene Američke Države poslale su ratni brod i dodatne borbene avione F-35 i F-16 na Bliski istok, kako bi nadgledale plovne puteve u regionu, nakon što je Iran poslednjih meseci zaplenio nekoliko komercijalnih brodova.

BONUS VIDEO

Istakao je da zalivske zemlje treba da osiguraju bezbednost tog regiona. "Persijski zaliv pripada svim zemljama regiona. Države moraju da budu veoma oprezne i da se paze da ne postanu žrtve zavera i planova podela iz zemalja van regiona“, rekao je on. Prošlog meseca, Sjedinjene Američke Države poslale su ratni brod i dodatne borbene avione F-35 i F-16 na Bliski istok, kako bi nadgledale plovne puteve u regionu, nakon što je Iran poslednjih meseci zaplenio nekoliko komercijalnih brodova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading