Poplava u Sloveniji
Foto: Printscreen/Twitter printscreen

Koliko juče niko nije slutio da poplave za manje od jednog dana mogu da unište gotovo celu Sloveniju i odnesu tri života, piše Telegraf.

Potresni prizori i vesti stižu gotovo iz minuta u minut. Uništeni su putevi, srušeni su mostovi, poplavljene su kuće i zgrade, na hiljade ljudi je evakuisano.

Slovenačka agencija za zaštitu životne sredine, ARSO, podigla je upozorenje na vremenske prilike na najviši nivo nakon što je u severnim, severozapadnim i centralnim delovima zemlje u roku od 24 sata pala mesečna količina kiše.

Stanovnici grada Komende kažu da su im kuće potpuno uništene poplavama. Snimak koji ćete videti nastao je u mestu Domžale kod Ljubljane:

Vlasti su saopštile da je u gradu Kamniku stradala državljanka Slovenije, dok su dve Holanđanke poginule u planinskom području u blizini grada Kranja.

Meteorolozi kažu da danas neće biti kraj nedaćama, jer se očekuju nove padavine, a samim tim i nove nevolje za građane Slovenije.

Očekuje se da poplavni talas večeras stigne u Hrvatsku, koju je tokom ovog poslepodneva pogodilo jako nevreme u brojnim područjima.

Sava je već počela da se izliva kod Zagreba, a vlasti se spremaju za ozbiljne poplave.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading