Napadnut ruski brod
Foto: Printscreen/Telegram Printscreen

Ruski ratni brod ozbiljno je oštećen u noćnom napadu ukrajinske pomorske bespilotne letelice na rusku pomorsku bazu u crnomorskoj luci Novorosijsk, izjavila su u petak dva izvora, nakon što je Rusija saopštila da je odbila napad.

Civilna luka Novorosijsk, koja pokriva 2% svetske zalihe nafte i takođe izvozi žito, privremeno je zaustavila sav brodski saobraćaj pre nego što je nastavila sa normalnim radom, saopštio je Kaspijski naftovodni konzorcijum, koji tamo upravlja naftnim terminalom, piše Advance.hr.

Rusko Ministarstvo odbrane je u kratkom saopštenju navelo da je ukrajinski napad s dva pomorska drona odbijen u vodama van baze i da su dronovi uništeni. Nikakva šteta nije pomenuta.

Izvor iz ukrajinske obaveštajne službe rekao je da je ozbiljnu štetu pretrpeo desantni brod ruske mornarice Olenegorski Gornjak.

Brod je prevozio posadu od oko 100 ruskih vojnika kada ga je napao dron sa 450 kilograma TNT-a, rekao je izvor, ne navodeći dalje detalje.

Nadalje, izvor upoznat sa funkcionisanjem luke rekao je da je veliki brod ruske mornarice morao da bude odvučen na obalu jer nije mogao da se kreće sopstvenim pogonom.

Izvor, koji nije imenovao brod, rekao je da se u luci još uvek odvija utovar nafte i žitarica, koja je nastavila sa normalnim radom nekoliko sati nakon napada.

Neprovereni video snimci objavljeni na društvenim mrežama navodno pokazuju oštećenja na brodu. Na jednom snimku se vidi kako se brod naginje na levu stranu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading