Požar na Havajima
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

- Letim ovde 52 godine i nikada nisam video ovako nešto. Svi smo plakali, ostali piloti, mehaničari i ja... Čak su i brodovi u luci bili spaljeni. Nikada nismo mislili da ćemo doživeti ovako nešto - rekao je on.

Šumski požari nastavljaju da gore širom Mauija, drugog najvećeg havajskog ostrva, uništavajući sve pred sobom. Akcije potrage i spasavanja i dalje traju, a bez struje je ostalo više od 11.000 potrošača.

 

 

Danijel Salivan je fotograf koji živi u Lahaini. Govoreći za Bi-Bi-Si, on je rekao da su imali "tri različita požara oko kuće".

- Proveo sam 48 sati bez ikakvog sna. Sinoć sam bio na krovu i posmatrao plamen. Danas nemamo vode – voda je korišćena za gašenje požara. Vetar je i požari su se vratili. Sinoć je plamen bio tako velik i ogromna stabla su eksplodirala tako blizu da je bilo strašno. Spakovali smo auto, ali problem je bilo oboreno drveće oko kuće, a putevi koji su bili otvoreni su bili u plamenu i nisu mogli da se pređu. Istorijski grad Lahaina je spaljen do temelja. Sve su to bile drvene konstrukcije stare 200 godina, građene jedna do druge - rekao je Salivan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading