nemačka
Foto: EPA/EPA/CLEMENS BILAN, ilustracija

Ovo je rekao je Štefen Кotre, poslanik Bundestaga iz stranke Alternativa za Nemačku, na jednom Jutjub kanalu.

"Isporuke oružja su greška. Ovo nije naš sukob. Treba se kloniti svega ovoga i, naravno, početi da promovišemo mirovne inicijative", rekao je on i dodao da transfer oružja ne rešava sukob, već samo pogoršava.

Prema Kotretu, Berlin treba da održava odnose sa Moskvom, a sankcije Zapada se okreću pre svega protiv same Nemačke, gde su cene energenata već skočile.

Osim toga, prekid nemačko-ruskih odnosa dovešće do pada prestiža Berlina na svetskoj sceni, smatra poslanik, skrećući pažnju da Rusija blisko sarađuje sa zemljama BRIКS-a u usponu i Afrikom.

Tako će se politika konfrontacije pre svega okrenuti protiv Nemačke, zaključio je Кotret.

Još jedno upozorenje na rat

Snabdevanje Kijeva raketama dugog dometa Taurus moglo bi da izazove još jednu eskalaciju i uvuče Nemačku u direktan sukob sa Ruskom Federacijom, kaže poslanica stranke Levica u nemačkom Bundestagu Sevim Dagdelen.

- Snabdevanje Ukrajine nemačkim krstarećim raketama dometa 500 kilometara (Taurus), koje mogu da pogode ruske gradove daleko izvan granica, dovelo bi do još jedne opasne eskalacije i gurnulo Nemačku sve bliže direktnom ratu sa Rusijom - napisala je političarka na društvenoj mreži.

Upozorenje za Šolca!

Ona je podsetila da se sve više glasova iz vladajućih partija zalaže za slanje ovog oružja, dok se dve trećine nemačkog stanovništva, prema nedavnoj studiji Forse, protivi ovoj inicijativi.

- Кancelar Olaf Šolc ni pod kojim uslovima ne bi smeo da podlegne pritiscima Ukrajine i sopstvenih redova - naglasila je ona, prenosi Ria.ru.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
edrfgt

10.08.2023 18:24

samo nek Putin njima spali jedan omanji gradic kao znak upozorenja.... ovako nece da prestanu da salju oruzje jer im ameri vise nad glavom